Arsise kellade ansambel viib Haapsalu publiku maailmamuusika radadele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Arsise kellade ansambel ShanghaisArsise kellade ansambel Shanghais. Foto: erakogu

Arsise kellade ansambli jõulukontserdil sel pühapäeval Haapsalu toomkirikus kõlavad meloodiad Hiina rahvamuusikast, särtsakad lood Ameerika tuurilt, südamlikud laulud meilt ja mujalt.

„Inspireerituna tänavustest kontserditurneedest viime oma publiku maailmamuusika radadele“ ütles Arsise kellade ansamblite dirigent ja kunstiline juht Aivar Mäe.

Arsise kellade ansambli kontsertreiside nimekiri on muljetavaldav. Ansambel on esinenud peaaegu kõigis Euroopa maades, Kanadas ja Ameerikas, aga ka Lõuna-Aafrikas. Prestiižseim kontserdisaal on olnud Peterburi filharmoonia suur saal.

Tänavune hooaeg tõi juurde Hiina, kus ansambel osales Balti muusika festivalil ja andis kontserte mitmes suurlinnas, sealhulgas olid Peking, Shanghai, Hongkong.

Arsise kellade ansambel oli üks kuuest Eesti muusikute kollektiivist, kelle Hiina kultuuriministeeriumi delegatsioon välja valis esindama meie mitmekülgset muusikakultuuri.

Arsise noorte ansambel oli aga suvel peaesineja Atlantas, Ameerikas peetud kellamängijate ja dirigentide sümpoosiumil.

Arsis on olnud kellamuusika lipulaev 1993. aastast, mil loodi esimene ansambel Eestis. Praegu tegutsevad põhikoosseisu kõrval veel kellade koolid Tallinnas ja Tartus ning mitu noorte kontsertansamblit.

Arsise jõulukontsert Haapsalus on 21. detsembril kl 14 toomkirikus. Esinevad 8liikmeline põhiansambel ja noorte kontsertansambel. Kontserti juhib Aivar Mäe. Kontsert on piletiga.

Tiina Kodumäe
Mänedžer-asejuhataja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments