Vello Kuhi sai tennises esimese ITF turniiri võidu välismaal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Leedus, Šiauliais peetud ITF turniiril Lithuanian Open Championship by Toyota 2014 oli võidukas Vello Kuhi, kes võitis turniiri 60+ seenioride üksikmängus.

Vello KuhiKuhi võitis oma kõik kolm vastast. Sergejs Aleksandrovs (Läti) pidi alla vanduma 0:6; 1:6 ja Antanas Cernikis (Leedu) 2:6; 0:6.

Kõige tasavägisem oli mäng esimesena asetatud Algidas Gailiuse (Leedu) vastu. Peale 2,5 tunnist mängu lahkus esikohta otsustanud mängus väljakult võidukalt Kuhi, võidutulemuseks jäi 7:5; 2:6; 7:5.

See oli Vello Kuhi (pildil) esimene ITF turniirivõit välismaal.


Tallinnas I liiga Mastersil meesüksikmängus jõudis Marek Turu poolfinaali.

Esimeses ringis pidi Turu paremust tunnistama Mihkel Laks 0:6; 1:6, teises ringis Tõnu Uustalu 4:6; 2:6. Poolfinaalis aga ei õnnestunud võita Marek Turul temale ebamugavat vastast Erkko Kõrgemaad, kuigi juhtis teises setis 4:1.

Lõpptulemus 6:4; 6:4 Kõrgemaale ja Turule kolmas koht. Hooaja kokkuvõttes tuligi I liiga võitjaks Erkko Kõrgemaa, Marek Turu lõpetas seekord 4. kohal.


Vello Kuhi Kaljo AigroTallinnas toimunud seenioride hooaja lõpetamisel pärjati selle aasta paremaid mängijaid. Karikavõistluste sarjas 60+ ja 65+ tegid Haapsalu mehed Kalju Aigro (pildil paremalt) ja Vello Kuhi pealinlastele seekord puhtalt ära.

Karikavõistluste arvestusse läksid Saaremaa, Tartu, Hiiumaa ja Haapsalu etapid, samuti Pärnus toimunud Eesti MV ja Eestis läbiviidud ITF Pärnu ja Tallinna etappide tulemused.

Kuhi võttis üheksast toimunud etapist kuus turniirivõitu, Aigro võitis kaks turniiri ja oli veel mitmel turniiril finaalis.

Esikolmik 60+ vanuseklassis Vello Kuhi 235 p, Tõnis Kukk 110p ja Tiit Meremaa 86p, 65+ vanuseklassis Kalju Aigro 145p, Valeri Kirss 110p ja Sven Eving 95p.


Eesti I liiga Mastersil naisüksikmängus ei läinud Kelly Veskel seekord kõige paremini. Kaotus tuli vastu võtta nii Alla Shilenokilt, keda Kelly eelnevatel turniiridel on võitnud, tulemusega 1:6; 2:6 kui ka Piret Ilveselt tulemusega 3:6; 4:6.

Kokkuvõttes igati väärt kolmas koht.

Kuigi hooaja viimane tulemus oli veidi nutune, võib Kelly kokkuvõttes oma mänguga igati rahul olla, mitu turniirivõitu I liiga turniiril ja Eesti segapaarismängu turniiri Mixtuuri võit koos Marek Turuga on sellel hooajal märkimisväärsed tulemused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Imre Raidla
9 aastat tagasi

Ai, ilus! Palju õnne!