Pevkuri sõnul võib Puusepa juhtum olla Venemaa infooperatsioon

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hanno PevkurSiseminister Hanno Pevkur. Foto: Urmas Lauri

Siseminister Hanno Pevkur avaldas lootust, et Venemaa salateenistuse FSB väidetesse kaitsepolitsei ekstöötaja Uno Puusepa asjus suhtutakse kriitiliselt ja mõistetakse, et tegu võib olla üksnes Venemaa infooperatsiooniga.

"See, et FSB on Eesti riigi ja kaitsepolitseiameti halvustamiseks sunnitud pretsedenditult avalikustama oma salajase kaastöötaja ja agendijuhi, näitab, et kaitsepolitsei on neile oma tegevusega kõvasti varbale astunud," ütles Pevkur BNS-ile. "Väidetavalt pikka aega edukalt töötanud allika avalikustamine näitab, et tegemist on isikuga, keda saab ära kasutada just sedalaadi diskrediteerimiskatses," lisas ta.

Pevkuri sõnul tuleb mõista, et kaitsepolitsei ei saa hakata kõiki esitatud väiteid kinnitama või ümber lükkama. "Loodame, et FSB esitatud väidetesse suhtutakse allikakriitiliselt ja mõistetakse, et eeldatavalt on tegemist puhtakujulise Venemaa infooperatsiooniga," sõnas Pevkur. "Uno Puusepa väidete kontrollimiseks on alustatud kriminaalmenetlust riigireetmise tunnustel, mis loodetavasti toovad antud asja rohkem selgust," lisas minister.

Venemaa Julgeolekuteenistus FSB väidab, et kaitsepolitseiameti töötaja oli 20 aastat nende agent, edastas uudisteagentuur Interfax pühapäeval viitega telekanali NTV saatele.

Interfaxi teatel vahendas kaitsepolitseis töötanud Uno Puusepp Venemaale infot Eesti, NATO ja USA kohta.

Agentuuri väitel töötas Puusepp varem KGB-s.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments