Jõuluvana: Kõik Läänemaa laste jõulukingid on pakitud!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jõulupuu 2014-12-12 15.15.42Virtuaalne jõulupuu. Ekraanitõmmis heategevusfond.ee

Jõulusoovide puul on enam kui 1000 lapse jõulusoovi seas ka 34 Haapsalu Hoolekande Keskuse lapse ja noore unistused. Tänaseks on annetajad Läänemaa laste soovid üles leidnud, päkapikukontoris on kingid pakitud ning jõuluvana jääb ootama jõululaupäeva, et kingikotiga laste juurde sõita, teatas MTÜ SEB Heategevusfond.

Pakitud kingituste pildid on laetud projekti kodulehele, kus kõigil headel annetajatel on võimalik vaadata, kuidas tema annetust on kasutatud.

Nii annetuse teinutel kui annetamist kaaluvatel inimestel on võimalik vaadata, milliseid kingitusi on annetatud raha eest Eesti asendus- ja turvakodudes peatuvatele lastele soetatud.

“Pildistame kingitusi seepärast, et projekti annetajal oleks selge, kuidas tema annetust kasutatakse. Loodame, et see läbipaistvus annab veel mõnele inimesele lisatõuke vanemliku hoolitsuseta lastele jõulukingituse tegemiseks. Puul on tänaseks juba enam kui 800 pakitud jõulusoovi pildid ning kui mõnel kodusel jõuluvanal on mure, mida pakki panna, siis siit võib ammutada kingiideid ja näha, mida lapsed Eestimaa erinevates piirkondades on enim soovinud,” ütles SEB Heategevusfond tegevjuht Triin Lumi.

Fotod ilmuvad jõulupuule vastavalt annetuste laekumise ja kingituste pakkimise järjekorrale.

Tänase seisuga ripub veebilehel paikneval avalikul jõulupuul veel 352 jõulusoovi, mille täitmisel vajatakse heade annetajate abi. Kokku on tänavu jõulupuul üle tuhande lapse unistused ning lisaks asenduskodude peremajade soovid.

Jõulupuu projekti raames koguti kuuendat aastat järjest kokku kõigis Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste jõulusoovid ning riputati need veebilehel paiknevale avalikule jõulupuule. Jõulupuult saavad need, kel soov vanemliku hoolitsuseta lastele jõulurõõmu saata, valida ühe lapse jõulusoovi ning annetada konkreetse lapse personaalse jõulusoovi täitmiseks kingiraha. Tehtud annetuste eest soetab SEB Heategevusfond jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused koostöös Kaubamajaga, kelle suur hankijatevõrgustik võimaldab tootjate ja maaletoojate toodangu seast leida just need tooted, mida lapsed on soovinud. Kingitused pakitakse ja saadetakse jõulupühadeks laste turva- ja asenduskodudesse.

Kogu annetatud kingiraha läheb täies mahus kingituste ostmiseks, kõik muud kulud, nagu näiteks pakkematerjalid ja transport, kaetakse fondi vahenditest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments