Aasta parimad kabetajad on Renee Pajuste ja Marina Ivanovitš

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sotsiaalmaja suvelõpp 082 Mais korraldas Haapsalu sotsiaalmaja suvealguse peo, millest võtsid osa ka kabetajad. Linnapea Urmas Sukles (vasakult) ning Kalev Randlaine mängisid demonstarsioonmängu. Võistlus oli tasavägine. Foto: Urmas Lauri

Jaanuaris võitis koolinoorte võistkondlikud esivõistlused Haapsalu põhikooli võistkond koosseisus Dan Taidla, Morten Saar, Ants Lobjakas ja Ketlin Õunap.

Eesti meistrivõistlustel pisikadettidele 100-ruudulises kabes saavutas Reio Kaldoja setsmenda koha, Romel Rautam oli kümnes ja Oliver Laasik 11. koha.

Veebruaris toimusid Haapsalus Eesti MV 100-ruudulises kabes. Meistriteks tulid Argo Unnuk ja Piret Viirma. Naiste turniiril osales meie noormängija Ketlin Õunap, kes jäi 8. kohale, meeste turniiril olid meie mängijate kohad järgmised: Renee Pajuste sai 10. koha, Uudo Ojabstein 11. koha ja Kalev Mänd 13. koha.

Märtsis sai Läänemaa Kabeklubi viis aastat vanaks, meil on ette näidata Eesti meistrivõistlustelt Marina Ivanovitši kuldmedal kiirkabes ja Ketlin Õunapi hõbemedal 100-ruudulises kabes minikadettidele. Sportlikest tulemustest on tähtsam see, et oleme kabealast haridust suutnud sadadele lastele anda mitmes Haapsalu koolis.

Eesti valdade talimängudel tuli Haapsalu võistkond koosseisus Uudo Ojabstein, Kalev Mänd, Marina Ivanovitš, Ants Lobjakas ja Ketlin Õunap viiendale kohale.

Läänemaa meistrivõistlustel võitis esikoha Marina Ivanovitš, teiseks tuli Viive Pärna ja kolmandaks Leanika Pärna. Meestest tuli meistriks Mati Paas, teiseks Renee Pajuste ja kolmandaks Uudo Ojabstein, neljandaks noormängija Dan Taidla.

Aprillis said meie noored Eesti meistrivõstlustel 64- ja 100-ruudulise kabes seitsmendad kohad. Võistkonnas mängisid Dan Taidla, Morten Saar, Ants Lobjakas ja Ketlin Õunap.

Mais korraldas Haapsalu sotsiaalmaja suvealguse peo, millest võtsid osa ka kabetajad, kes mängisid külalistega õuekabet ja linnapea Urmas Sukles ning Kalev Randlaine mängisid demonstarsioonmängu. Võistlus oli tasavägine.

Juunis sai meie kadett Dan Taidla Eesti mõttemängude Festivalil 64-ruudulises kabes 11. koha ja 100-ruudulises kabes seitsmenda koha.

Augustis toimusid Polina Sergi V mälestusvõistlusted. Naistest hõivasid esikohad Eesti kolm tugevamat naist: Piret Viirmaa, Marika Azojan, Kaari Vainonen, jättes 4. kohale meie Marina Ivanovitši. Tütarlaste turniiri võitis Anneli Trees, meie kadett Õunap Ketlin tuli 6. kohale.

Septemris alustas Haapsalu sotsiaalmaja kabehommikute korraldamist, mängud toimuvad korra kuus, treeneriks on Eesti meister Marina Ivanovitš.

Eesti naiste välkkabe meistrivõistlustel saavutas 5. koha Marina Ivanovitš. Meeste võistlustel tuli 21. kohale meie noorkabetaja Dan Taidla.

Eesti meistrivõistlustel minikadettidele tuli üheteistkümnendaks Reio Kaldoja.

Oktoobris tuli Eesti meistrivõistlustel kadettidele 64-ruudulises kabes 10. kohale Dan Taidla.

Meelis Männiste mälestusturniiril Abja linnas tuli naistest esimeseks Marina Ivanovitš, poistest tulid teisele ja kolamnadel kohale Martin Pärna ja Eks Jaagup ning tüdrukutest sai Leanika Pärna kolamanda koha.

Uno Lintsi V mälestusvõistlustel võitis esikoha hiidlane Rist Raivo, teiseks tuli Harjumaa mees Jüri Hermann, kolmandaks möödunud aasta võitja Rist Raivo, meie kabetajatest oli parim Uudo Ojabstein viienda kohaga, kuuendaks tuli Mati Paas ja seitsmendaks Marina Ivanovitš. Noortest võitsid esikoha hiidlane Oskar Kogermann ja Johanna Aaslepp, kolmas oli meie pisikadett Reio Kaldoja.

Detsembris toimunud Haapsalu linna meistrivõistlustel meestele jagasid esikohta Mati Paas ja Renee Pajuste, järematši võitis ja tuli linna meistiks Renee Pajuste. Naistest tuli linna meistriks Marina Ivanovitš, teise koha sai noorkabetaja Ketlin Õunap ja kolmandaks tuli Viive Pärna. Mehed ja naised mängisid koos, üllatuse meestele tegi Ivanovitš, võites neid kõiki.

Noortest tuli linna meistriks Reio Kaldoja, teiseks tuli Kermo Ilau ja kolmandaks Reio Ilau.

Aasta parima kabetaja tiitli pälvis meestest Renee Pajuste, naistest Marina Ivanovitš, noormeestest Dan Taidla, neidudest Ketlin Õunap ning pisi- ja minikadettide parim oli Reio Kaldoja.

Kalev Randlaine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments