Rainer Vakra: avalikus kohas joomisega on lõpp

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Šotimaal on avalikus kohas joomise eest trahv kini 500 naela Urmas Lauri

Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra hinnangul näitab korrakaitseseaduse avalikku joomist puudutavate sätete tagasipööramine, et poliitikud on võimelised oma vigu tunnistama ja neid parandama.

“Mul on hea meel, et  Eesti poliitikas on astutud suur samm edasi ning julgetakse tunnistada: kui on midagi valesti tehtud, siis astume kaks sammu tagasi, teeme selle korda ja siis astume kolm sammu edasi,” ütles Vakra täna riigikogus toimunud korrakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu teisel lugemisel. Järgmisel kolmapäeval lõpphääletusel tulev seadus taastab enne 1. juulit kehtinud korra, kus avalikus kohas alkoholi pruukimine oli keelatud.

Vakra sõnul lähtusid uue korrakaitseseaduse poolt hääletajad arusaamast, et avalikus kohas võiks mõistlikus koguses viisakalt alkoholi tarbida, olgu siis näiteks uue aasta tähistamisel linnaväljakul, pulma-aastapäeval rannas või mõnel muul pidulikul sündmusel. “Mõistlikele inimestele ei  meeldi elada maailmas, kus kehtivad karmid käsud ja keelud,” lausus Vakra.

Paraku tõid leevenenud reeglid kaasa hulgaliselt probleeme. “Olukorra võttis hästi üks lapsevankriga ema, kes ütles, et kui enne joodi häbelikult ja salaja poe taga, siis nüüd juuakse enesekindlalt poe ees,” rääkis Vakra. “Näib, et liiga palju loodeti sellele, et inimestel on euroopalikud arusaamad oma õigustest, kohustustest ja vabadustest. Mõned tõrvatilgad rikkusid kogu meepoti.”  

Riigis, kus liigne alkoholitarbimine on rängaks probleemiks, on kahjuks vara rääkida kultuursest tervisenapsust koos mõnusa seltskonnga avalikus ruumis, leidis Vakra.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ehh
9 aastat tagasi

joodi enne, juuakse praegu ja juuakse ka edaspidi.Gorbatshov üritas ka aga välja tuli nagu alati.

joomist ei poolda
9 aastat tagasi

Aga see seadus kõlas mõistlikult, aga ses osas olen nõus, et see tuli liiga vara.

vakrale
9 aastat tagasi

Pole siin lõpp midagi lõpp on siis kui on kaas peal ja surnuaias. ülejäänud on vahelejäämise küsimus. Kohe näha et toopea onu pole kohalike asjadega kursis.

aga
9 aastat tagasi

kuidas valdeku kooli radikate virutamisega lood on

ohho
9 aastat tagasi

alles oli ju algus…

Kaarel
9 aastat tagasi

Te mitte ei saanud oma veast aru, vaid rahva tungival pealekäimisel ja kodanik Savisaare iroonia saatel olite sunnitud ämbrit tunnistama. Nüüd üritate kangelast mängida. Ei saa jätta märkimata, et samal ajal, kui enamus linnu kehtestas piiranguid, arvas linnapea SUKLES, et kõik on parimas korras – las joovad kus tahavad. Avaldati ju arvamust, et Promenaadil tuleks joomine keelata, Sukles vastas, et pole vaja. Ilmselt oli ta oma koera sõidutamisega nii ametis, et tööd polnud mahti teha. Mida arvas asjast KARILAID, on teadmata. Igatahes plakateid stiilis “Joo siin” ta püstitama ei hakanud, joomise vastu ta siiski ka ei olnud. Isegi Ligi ning… Loe rohkem »