Algkooli lapsevanemad mängisid lastele jõulunäidendit

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

algkooli näidend2

Esmaspäevasel kooli advendihommikul saali kogunenud Haapsalu linna algkooli lapsed said üllatuse osaliseks, kui päkapikk Naatanist rääkiva jõulunäidendiga astusid lavale nende vanemad.

Haapsalu linna algkooli direktori Malle Õiglase sõnul on koolis advendihommikuid koos küünlasüütamisega tähistatud juba väga pikka aega, kuid kolm aastat tagasi tegi ta hoolekogule ettepaneku sisustada esimese advendi hommik. „See, kuidas nad sisustavad, on nende oma idee,”  rääkis Õiglas.

Kolm aastat tagasi tõid hoolekogu liikmed lavale lühinäidendi ja eelmisel aastal Aidi Valliku jõulujutu põhjal väikese jõulunäidendi päkapikk Naatanist. Et lapsed Naatoni loo hästi vastu võtsid ja kooli jõulupeol ka jõuluvanale päkapikk Naatanist rääkisid, otsustas hoolekogu esimees Angeliina Schwindt tänavu ise päkapiku tegemistele järjeloo kirjutada.

Schwindti sõnul tugines tänavuse jõulunäidendi esimene osa küll Kristiina Kassi loole „Jõuluvana habe”, aga loo lõpu mõtles ta ise välja. Ta tõdes, et sobivaid lühikesi ja lustakaid näidendeid on raske leida ja seetõttu tulebki oma pea tööle panna.

Sel korral oli näidendiga hõivatud üheksa lapsevanemat, kes kõik – ühe erandiga – on hoolekogu liikmed. Et lapsevanemad on oma põhitööga hõivatud ja osa neist käib tööl väljaspool Haapsalut, tuli proove teha nädalavahetustel. Laste eest hoiti oma tegevust saladuses ja lapsed arvasid, et vanemad käivad õhtuti koosolekul.

„Mul endal on süda nii soe nende inimeste peale mõeldes. Nad teevad oma lastele rõõmu ja kõigile teistele ka. Meie moto on, et koostegemise ja andmise rõõm on suuremad kui saamisrõõm,” ütles Schwindt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments