Moerotid ründasid taas Ridala põhikooli

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nädalal tagasi oli Ridala põhikoolis suur moesõu Moerotid. Selle aasta teema oli meri.

Mereteema tõi lavale kalamehi, merineitseid, majakaid, laevakapteneid ja isegi filmikangelasi nagu Rose DeWitt Bukateri filmist „Titanic“ ja Jack Sparrowi filmist „Kariibi mere piraadid“.

Muusikavalikul olid lemmikud „Mere pidu“ ja filmi „Kariibi mere piraadid“ tunnusmuusika. Üllatusena astusid oma kollektsiooniga lavale ka õpetajad.

Kollektsioone oli hindama tulnud kuueliikmeline žürii, kuhu kuulusid Heli Esko (Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilane), Heveli Veersalu (Martna põhikooli vilistlane), Andre Silmberg (Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilane), Raido Valgenberg (Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilane), Kai Silmberg (Ridala põhikooli vilistlane).

Žüriisse kuulus ka Birgit-Anna Aljaste, kes on õppinud Ridala koolis ja on Moerottide idee autor.

Traditsioonilistelt tegutsesid pärast esinemist töötoad. Neis sai valmistada jõulukaarte, meisterdada jõulukaunistusi, lahendada pereviktoriiniküsimusi ja ära arvata 20 koduses majapidamises kasutusel olevat pulbrit.

Töötas ka kohvik, kuhu tõid küpsetisi 1.-4. klassi õpilased. Tulu teeniti kooli Unistuste fondi, sinna laekus raha ligi 160 eurot.

Sel aasta katsetasime uut punktisüsteemi. Punkte jagati kõigi silme all. Iga kohtunik sai oma arvamuse välja öelda. Punktitabeli jälgimine oli põnev, sest seis muutus pidevalt. Ka klassid said konkurentidele punkte jagada – viis punkti oma lemmikule.

Kui kõik olid oma hinded andnud, selgus esikolmik:
9. klass I koht
6. klass II koht
5. klass III koht

Moerotisõu oli Ridala koolis viiendat korda. Varasemad teemad on olnud taaskasutus, vana asja uus nägu, ajastud ja aastaajad.

Õpilasesindus on otsustanud, et Moerotipidu on tänavu viimast korda. Kõik moesõus osalejad saavad auhinnaks lennusadama külastuse, kus on üleval näitus „Meri riidekapis“.

Kaidi Sits

Ridala põhikooli huvijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
1234
9 aastat tagasi

Kust pilte näeb?