Petlemma reis läks maksma 1700 eurot

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavalitsuse delegatsiooni reisikulu Petlemma oli üle 1700 euro.

Linnavalitsus tasus kolme inimese sõidukulu 1134 eurot ja maksis neile kuue päeva eest päevaraha 576 eurot, nii et kokku läks linnale sõit maksma 1710 eurot.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles, linnasekretär Erko Kalev ja finantsjuht Martin Schwindt osalesid Petlemma linnapea kutsel sõpruslinnade konverentsil Palestiina riigi pealinnas Ramallah’s ja külastasid ka Petlemma. Omal kulul tegid reisi kaasa Haapsalu volikogu liikmed ettevõtjad Sulev ja Siim Saareväli.

Suklese sõnul oli kolm päeva kestnud konverentsil 600 inimest Euroopast, Aafrikast jm. Belgia, Saksamaa ja Pranstusmaa toel peetud konverentsi mõte oli otsida toetust Palestiina riigile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
9 aastat tagasi

urmase kiituseks, et julgeb otse öelda – ansambel sinna, ansambel siia:=

:-)
9 aastat tagasi

Kui midage tehakse on halvasti. Kui ei tehta veel halvem. Saage üle ja elage oma elu ka….

:-) -le
9 aastat tagasi
Reply to  :-)

Jutt käesolevas kontektis on häbiväärne selles suhtes, et Haapsalu LV nn sõpruskond näitab üles poliitilist meelsust, mida pole heaks kiitnud ka meie riiklik välispoliitika. Kes me ikka oleme? Andke linnavalitsejad ikka endile aru ja ärge tõmmake endile solgiämbrit ja sellega ka linnale kaela. Oodake ära ikka enne riiklik välispoliitiline seisukoht ja siis tegutsege. Praegu jääb mulje, et mingi sõpruskond otsustas näidata sellega oma julgust, et sukeldus piltlikult öeldes herilaspessa.

kod.
9 aastat tagasi
Reply to  :-) -le

täitsa õige, inimesed ju teevad linna heaks, linn võidab Petlemma joomatuurilt tohutult, mis te vingute, las teevad. Vot see on tase – lase inimestel teha.

tule-taevas -appi
9 aastat tagasi

Lambad tegelege oma asjadega

küsimus
9 aastat tagasi

Tekkis küsimus, kui palju ja millega saab Haapsalu linn iseseisva Palestiina riigi loomist toetada.
Saan aru, et igal linnal on mingis mahus välissuhtlus. Linnavalitsuse sõitude kalender on aga väikelinna kohta juba päris tihe. Praegusel juhul lähetati meie kulul lausa 3 inimest. Saaksin aru, kui linnapea kõrval oleks mõni kultuuriinimene, et meie linna jõuaks mõni põnev näitus või kultuuriüritus.

meeletu
9 aastat tagasi

Edumeelsed riigid ju ei kutsunud meid külla-igavesed tõusikud siherdised. Mina käin ka alati endast vaesematel külas- see annab jõuka inimese tunde. …ja Tunne on kõige tähtsam. Kui tunne on hää, siis on tervis ka hää.
Ei või iial teada, milleks see käik hea oli. Võibolla lõivad mingi sideme prantslaste ja sakslastega, kes ka seal osalesid. Saadavad äkki meile uueks aastaks vagunitäie köögiinventari.

Haapsalu sõpruslinnad:
Rendsburg, Saksamaa (1989)
Hanko, Soome (1992)
Haninge, Rootsi (1998)
Loviisa, Soome (2000)
Greve in Chianti, Itaalia (2002)
Uman, Ukraina (2003)
Fundão, Portugal (2004)
Eskilstuna, Rootsi (2005)[11]
Petlemm, Palestiina (2010)[12]

meeletule
9 aastat tagasi
Reply to  meeletu

Ära aja lolli möla, Palestiina ei ole vaene. Terrorismi propageeriva ja ennast riigikorralduslikult määratlemata kogukonnaga koostöö on taunitav.

meeletu
9 aastat tagasi
Reply to  meeletule

Kas nad juba viie rikkama riigi hulgas nagu meie varsti. Ma seda poleks arvanudki. Aitüma sulle, et mölale viitsisid vastata.

Tohohh
9 aastat tagasi

Nii seda rahakest laristatakse. Kas tööandja linnavolikogu selleks ka luba andis, või Sukles toimetab linnas oma tahtmise järgi? Ma saan aru, kui külastatakse edumeelseid riike ja vahetatakse siis kogemusi, aga Palestiina, mis täna ei anna veel riigi staatust väljagi. Ilmselt on seesuguse otsuse linnapea teinud pitsiklaasi taga.

Juhan
9 aastat tagasi

Petlemma reis läks maksma 1700 eurot, kelle rahakotist, kas Haapsalu linnapea
Urmas Suklese, linnasekretäri Erko Kalevi ja finantsjuhi Martin Schwindti isiklikust rahataskust?
Kuidas sellest aru saada, et Linnavalitsus maksis kolme inimese sõidukulu?
Kuidas sellist maksmist nimetatakse, kas võimu kuritarvitamiseks, korruptsiooniks või maksumaksja raha raiskamiseks oma isiklikeks huvideks?
Huvitav oleks teada saada, kuidas sellisele teguviisile reageerivad prokuratuur ja politsei?

Juhanile
9 aastat tagasi
Reply to  Juhan

on ju kirjas, et linnavalitsus tasus 1710 euri. Prokuratuuriga pole siin midagi pistmist, linnavalitsus otsustas, et reisime ja reisitigi. Pappi laialt käes, kes keelab reisida.

Mina
9 aastat tagasi

Selle eest oleks saanud üle 4 kuu Vikerkaare lasteaias süüa valmistada 🙂

heints
9 aastat tagasi

tubli ametnik oled, ehhee, parim kaitse on rünnak:) aga vaata mis tema teeeeb…:)

kambakraatia
9 aastat tagasi

tuleb hakata jälle metsa müüma ja lastelt toit ära võtta