Haapsalu kultuurikeskuses on Ameerikat tutvustav näitus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Haapsalu kultuurikeskuses avati näitus "Ameerikat kujutades".

Soov rääkida Ameerika lugu läbi tema kunsti inspireeris USA Riiklikku Humanitaarteaduste Toetusfondi (NEH) looma programmi „Ameerikat kujutades“SM. Ameerika rahvast ühendab pühendumine sellistele jagatud põhimõtetele nagu vabadus, võrdsus ja demokraatia. Suurepärane Ameerika kunst aitab meil tagada nende ideaalide uurimist, edasikandmist ja mäletamist ka tulevikus.
 
„Ameerikat kujutades“ on võimas esitus paljudest Ameerika ajaloo- ja kultuuriaspektidest. Need on meistriteosed, mis lubavad vaatajatel tõusta olevikuhetkest kõrgemale, et näha ajaloo dramaatilist lahtirullumist.

Näitust avanud Ameerika saatkonna aseõigusnõunik Michael Shanahan ütles, et näitus aitab tutvustada Ameerika ajalugu ja suure, erinevaid kultuure sisaldava riigi lugu.

Näitusel on välja pandud umbes 40 pilti, mis kujutavad Ameerika riiki läbi erinevate ajastute ja kunstistiilide. Teosed rullivad lahti Ameerika ajaloo.

Ameerikat kujutav näitus jääb kultuurimaja seintele 21. detsembrini.

Fotod: Urmas Lauri

Ameerika näitus (1) Ameerika näitus (2) Ameerika näitus (3) Ameerika näitus (4) Ameerika näitus (6) Ameerika näitus (7) Ameerika näitus (8) Ameerika näitus (9) Ameerika näitus (10)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
9 aastat tagasi

et näitus avati pealelõunat aga kell kümme juba uudis valmis kirjutatud. Kusjuures viie paiku oli ka sarnane uudis üleval kuid kadus. Lääne Elu suudab aegruumis tagasi liikuda:-)