Lääne Elu paberleht teisipäeval, 25. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20141125Salumäe saatus selgub kolmpäeval

Kolmapäeval otsustab kirikukogu, kas Lääne praostist Tiit Salumäest saab Eesti luteri kiriku peapiiskop või mitte. Peagi 63aastaseks saavat Salumäed peetaks viie kandidadi seast sobivaks peapiiskopiks juhul kui kirik taheb mõtlemisaega ja jätta nooremaile aega, et saada küpsemaks.

Tiit Salumäe ise kinnitas, et ei mõtle, millised on tema võimalused valituks osutuda. „Mina olen oma nõusoleku andnud ja kõik muu ei ole enam minu küsimus – see on Jumala käes,” ütles Salumäe.

Kohus võttis roolijoodikult auto

Tänavu suvel Linnamäel raskelt joobnuna autoroolis istunud Hellartilt konfiskeeris kohus karistuseks auto ja saatis mehe enda korduvate rikkumiste eest 11 kuuks trellide taha. Kui Läänemaal on sõiduauto kui kuriteovahendi konfiskeerimine üsna erandlik karistus, mida tuleb ette paar korda aastas, siis kogu Lääne ringkonnaprokuratuuris on tänavu oktoobri lõpuks konfiskeeritud kokku 30 sõidukit.

Maasport seisab entusiastide õlul

Reedel Lihulas peetud arutelul maakondliku spordi tuleviku üle tõdes Lihula gümnaasiumi direktor ja maadlustreener Janar Sõber, et suurem osa maakoha spordielust käib kohaliku kooli ümber ja et saada oma alale rohkem harrastajaid, tuleb treeneritel olla koolis selle ala ringijuht. Sõbra hinnangul seavad võistluste korraldamisele piirid inimvõimed – maal kipub olema nii, et spordielu oleneb paarist-kolmest tegusast aktivistist.

Korvpallurid alustasid hooaega

Korvpallurid andsid pühapäeval Läänemaa korvpallimeistrivõistluste avalöögi, pidades esimeses voorus kolm mängu. Meistrivõistluste korraldaja Rudolf Lumiste sõnul oli esimeste mängude puhul näha, et tegemist oli hooaja algusega — näha oli tehnilist praaki ja kokkumänguga oli probleeme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments