Juhtkiri: Kassid, kassid, kassid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Haapsalu loomade varjupaik ei vasta nõuetele, leiavad loomakaitseaktivistid. Ei ole etteheiteid loomade varjupaiga pidajale, leiab Haapsalu linnavalitsus. Kodutud elavad Haapsalu inimeste varjupaigas palju hullemais tingimustes kui loomad, ütleb selle jutu peale Lääne Elu ajakirjanik Lehte Ilves.

Haapsalu loomade varjupaiga lepingulise veterinaari tööd uurib praegu loomaarstide aukohus. Selle esimees Toomas Tiirats ütles Lääne Elule, et pole sel Haapsalu varjupaigal häda midagi. Ta ise pole seal käinud, aga teab, et pole häda midagi. Eeloleval nädalal ütleb aukohus suure tõenäosusega, et nende kolleeg pole midagi valesti teinud.
Loomaarstide aukohus mõistab kolleegi õigeks kahel põhjusel. Esiteks tuleb mundriau kaitsta. Teiseks pole loomaarst tõesti midagi valesti teinud. Loom on alati kellegi oma. Kui ta peremehetult ringi hulgub ja varjupaika satub, on ta varjupaiga oma. Ravi või mürgisüsti üle otsustab omanik. Loomaarst on kõigest omaniku tahte täideviija.

Loomakaitsjate häälekad protestid pole olnud siiski asjata. Nüüd on lõpuks ometi ka kohalik veterinaarteenistus aru saanud, et varjupaigas pole kõik nõuetekohane. Ettekirjutusi tuleb nagu Vändrast saelaudu. Veterinaarteenistus võinuks need ettekirjutused teha juba palju varem.

Samamoodi võiks sellest õppida Haapsalu linnavalitsus. Loomakaitsjate proteste naeruvääristada on kerge. Palju raskem on endale selgeks teha, et omavalitsus vastutab kodutute loomade kohtlemise eest. Kõik asjad ei ole Haapsalu varjupaigaga hästi. Ei inimeste ega loomade varjupaigaga. Rohkem arusaamist kuluks ära, sest lõppude lõpuks on käes valimiste aeg. Sel ajal lapitakse auke ja paitatakse sandi pead.

Kodutute kasside varjupaik on üks mõõdik paljude hulgas, mis näitab, kas omavalitsus saab oma tööga hakkama või mitte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
I.
9 aastat tagasi

Praegune linnapea maha, mis seal ikka!

Andres-Indrek
9 aastat tagasi

räägime naiste turvakodust ka…

jube john
9 aastat tagasi

Teed ja tänavad, viin ja naised. Teemasid jagub kindlasti.

Kusti
9 aastat tagasi

Haapsalus on valimisteks valmistumine alanud. Algul kokad ja lasteaiad, siis õpetajad ja kool, siis loomaarstid ja kassid, kas järgmised on kojamehed ja kauplused?