Reformierakonna valimislubadustes pole Haapsalu raudteest sõnagi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Hoolimata sellest, et riigikogu liikmed Lauri Luik ja Innar Mäesalu püüavad avalikust veenda, et taastavad Haapsalu raudtee, pole Reformierakonna riigikogu valimiste majandusprogrammis Haapsalu raudtee kohta mitte ühtegi sõna.

Reformierakond mainib sõna raudtee oma majanduspoliitilistes lubadustes kaks korda. Esimest korda lubatakase valmis ehitada Tallinnas Ülemiste uus transpordikeskus, mis ühendab lennu- ja raudteeliikluse.

Teine lubadus on seotud Paldiskisse viiva raudteeliiniga. Reformierakond lubab parandada raudteetaristu läbilaskevõimet, et reisi- ja kaubarongid ei segaks üksteist.

Luige lubadusi saab lugeda: https://online.le.ee/2014/11/19/lauri-luik-jatkan-voitlust-haapsalu-raudtee-taastamise-nimel/

Lääne Elu kirjutas Reformierakonna seisukohast raudtee taastamise osas: https://online.le.ee/2014/11/20/parts-lubab-taastada-haapsalu-raudtee/

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to lõpp 11.35
9 aastat tagasi

Ei ajanud segamini, Vilosius ei ole Läänemaa mees. Valimiste aegu on oravad ikka kondoome jaganud ja viimastel valimiste aegu jagas Sukles Rannarootsi keskuses ka mingeid tablette, millistest ma küll keeldusin. Ehk need viimased ka kedagi aitasid.

to lõpp
9 aastat tagasi

Iga lõpp on millegi algus. Aga ega kirjutaja kogemata Suklest Toomas Vilosiusega segamini aja. Tema sai endale hüüdnimegi antud teema käsitlemisest.

Lõpp
9 aastat tagasi

Lauri Luik võiks lugeda raudtee teema enda jaoks ammendatuks, sest kui juba tema kamraadid reformist on raudtee teema maha tõmmanud, siis tähendab teema on kustutatud. Kui Lauril midagi uut oma valijatele välja pakkuda ei ole, siis peab ta ka kaotust tunnistama. Eelmised 2013. aasta kohalikud valimised näitasid, et tema toetus võrreldes 2009. aasta valimistega vähenes lausa pea kolm korda. Eks ka riigikogu valimistel peab ta samasuguse kaotusega leppima ja prantsatama siis linnavolikogu toolile. Naiivne on ka linnapea Suklese lootus riigikokku pääsemisel, selleks on vaja tööle hakata, arvan, et kondoomidest ja tablettidest siis ei piisa. Pole ka midagi seesugust Suklese suust… Loe rohkem »

rongiga
9 aastat tagasi

Oleks pääminister õigeks ajaks kohale jõudnud, sest pole kuulnud, et rong ei sõida, kui ilmastikuolud on rasked, või äkki siiski. (sutsuke lund ja väheke libedust nagu sel päeval oli). Mõtlemiskoht või kuidas härrased otsustajad!?

Vedur
9 aastat tagasi

Nõuame Rapla-Virtsu raudtee taastamist ja kohe.

teadjale
9 aastat tagasi

just just ….ja kui oleme reffide poolt ,siis kindlasti varsti viie rikkama hulgas.Kaju,et kümned tuhanded eestlased seda rikkust tunda ei saa,põgenesid rumalad Soome.

teadjale
9 aastat tagasi

Oled kuulnud ütlust: ära ütle mulle, mida ma pean tegema ja ma ei ütle sulle, kuhu sa pead minema.

Teadja
9 aastat tagasi

Mõelge sõnavõtjad, mida räägite. Kui kesikud ja sotsid saavad võimule oleme vähem kui 2 aasta pärast vene võimu all tagasi. Mõelge peaga mitte ärge lahmige. Vaadake mis oli 1992 ja mis on nüüd, kõik see aeg on reform eesti elu edasi viinud. Siin on sõnavõtjad ilmselt keda sel ajal ei olnud olemaski. Lolli möla võite ajada kodus aga mitte siis meedias. Kesikud+ sotsid= NSVL.
Härra Suur oli ka ju kooseluseaduse eestvedaja. Targad, targad. Aga nüüd minge peske ennast puhtaks, et homme ilusasti tööle minna ja perele raha teenida.

ätt.
9 aastat tagasi

Nii tüüpiline reformile-Luik lihtsalt valetab ja kes teda promovad on kõigest lihtsad petised.

näide
9 aastat tagasi

astmelise maksusüsteemi mitte kehtestamine (meie rikkad ei taha rohkem maksta,kuigi elaksid ka siis ülihästi.Riigikogulaste palga sidumine riigi keskmisega ja see keskmine saavatutakse paljuski soomes töötavate eestlaste abil.Suured hüvitised töölt lahkumise puhul,riigikogulase elamiskulude kinni maksmine, presidendipaari talu ülalpidamine maksumaksja arvelt …..

Hg
9 aastat tagasi
Reply to  näide

Astmelise tulumaksu mitte kehtestamine ei ole rikaste jaoks tehtud seadus. Ma küsisin, milline seadus on tehtu ainult rikaste jaoks. Mingi seaduse mittetegemine ei ole seadus omaette. Pealegi on naiivne arvata et astmeline tulumaks midagi paremaks muudaks. Tavainimene on just see kes selle all hakkaks kannatama. Nendele tähendasks see suuremat maksukoormust. Rikkad ei ole saanud rikkaks palgatulust ja ei ela palgatulust. Need kes saavad suurt palka juba ka maksavad tunduvalt suuremaid summasid maksudeks võrreldes väikese palga saajaga. Riigikogu palk ei ole tehtud rikaste jaoks vaid poliitikute jaoks. Pealegi ei ole riigiametnikud maksumaksjad selle sõna otseses mõttes vaid nad elatuvad maksurahadest. See… Loe rohkem »