Lihula vald paneb raamatupoe kinni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula raamatupood 2014-11-20 16.10.04Lihula raamatupood. Foto: Google Maps

Detsembris lõpetab Lihula raamatute ja bürootarvete kauplus tegevuse, otsustas sihtasutuse Lihula Vara nõukogu.

„Ei tasu ära, pood on viimastel aastatel kahjumit kandnud,“ ütles Lihula vallasekterär ja Lihula Vara nõukogu esimees Ermil Miggur.

Lihula Vara juhataja Vladimir Selge nentis, et tõepoolest, raamatupood pole enam ots otsaga välja tulnud. „Kahjum pole suur, kuid see on pidev,“ tõdes Selge.

Migguri sõnul pole raamatupoe sulgemisest Lihula jaoks midagi katastroofilist, sest naabruses asuvas tarbijate ühistu Konsumis on raamatud müügis. „Kui Konsum raamatuid müüma hakkas, tekkis konkurents ning nii see pood ära lõppeski,“ nentis Ermil Miggur.

„Raamatuid saab küll Konsumist, kuid vihikuid ja koopiapaberit tuleb [Lihula elanikel] edaspidi mujalt ostma minna,“ lausus Selge ja lisas, et peamiselt on nende pood tegelenudki bürootarvete müügiga.

Vallasekretär Miggur ütles, et kaupluseruumid kuuluvad Lihula vallale, kuid raamatute ja bürootarvete kauplust majandab vallale kuuluv sihtasutus Lihula Vara.

Kui pood oma uksed 19. detsembril lõplikult suleb, mis siis edasi saab?

„Kui keegi soovib neis ruumides midagi teha, andku märku,“ ütles Miggur. „Võime ruume rentida, võime need ka maha müüa.“

Ermil Migguri sõnul sobivad ruumid kaupluse pidamiseks, kuid vajavad korrastamist. „Väga heas korras need ruumid praegu ei ole,“ ütles vallasekretär Miggur.

Lihula raamatute ja bürootarvete kauplus

  • Lihulas Tallinna mnt 18 tegutsev raamatute ja bürootarvete kauplus on aastate jooksul käest kätte käinud.
  • Esimesena pidas poodi AS Faal, seejärel oli see Lihula Vee, siis Lihula Soojuse oma. Lihula Vara kätte läks pood 2010. aastal.
  • Sihtasutus Lihula Vara on loodud Lihula vallavolikogu poolt 2005. aastal vallavara efektiivsemaks ja säästlikumaks kasutamiseks.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
40 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnakodanik
9 aastat tagasi

see on nüüd küll kōva uudis. Uskumatu, millega vallavalitsused tegelevad. Raamatupood?!!

..
9 aastat tagasi

Haiged kommentaarid ,eriti sellelt andreselt.Palun mine tõesti arene natuke või hakka harivaid raamatuid lugema !!

lilli
9 aastat tagasi

Nii raamatupoel kui universaalil on juhatajad kes ostjaid ei armasta. Sõbralikku ja lahket abistamist võivad seal oodata ainult head tuttavad. Universaalis pole lapsed üldse oodatud, juhataja jälgib neid väga kurja pilguga. Seda ka siis kui lapsevanem ise lapsega kaasas on.Soovitamisest või asjade tutvustamisest ei maksa unistada, kaasaegsest valikust ka mitte. Mänguasju Lihulas kahjuks mujal ei müüda. Lasteasjades (ka titeriided) ollakse seal poes küll erakordselt võhik. Õnneks päästavad rohked e-poed.

kata
9 aastat tagasi
Reply to  lilli

täiesti õige!Olen ise sama kogenud,et mis tuled ja tüütad mul omad asjad ajada.

kohalik
9 aastat tagasi
Reply to  lilli

Viimati kui kaisin ja tahtsin osta,siis myya tegeles oma isiklike asjadega. Ytles mulle et oota votan sellelt majayhistu raha. No kurat see on pood ja oma majayhistuga tegele kodus aga ei. Ootasin mingi 15 minutit seal. Lopuks jatsin kauba letile ja lahkusin!

Lihula
9 aastat tagasi

Aga Pärnumaal on küla kus ON kaks poodi ja palju väiksem kui Lihula ja see rumal jutt et ei saa teha poodi siia, tehke Virtsu Tallinna mnt äärde sealt läheb ju palju rahvast Saaremaa poole .Lisaks kohalik ümberkaudne rahvas

ygrekkakska
9 aastat tagasi

Kõik on kurat nii p***e keeratud ja kõige rohkem kommentaare on ikka sellelel artiklil mis räägib raamatupoe sulgemisest. Aga kurat kahju jah, lugeda mulle meeldib.

kohalik
9 aastat tagasi

Sealt raamatupoest polegi ju midagi osta 5 raamatut 3 reas, kui kaupa sisse ei võeta millega need otsad siis kõkku tõmmata kust siis veel kasum. Teine mõttetu pood Lihulas on Universaal (nahaalkaubamaja) kus mitte midagi pole direktor juhatab turuplatsile, et vaadake autode peal ehk on.

kas siis
9 aastat tagasi

Kui raamatupoest kümne kalli raamatu hulgast sobivat ei leia tähendab see seda, et inimesed raamatuid ei loe? Mille jaoks siis raamatukogu on, kas peab kohe isikliku raamatu ostma?
Kommenteerivad ilmselt need, kes seal poes mitu aastat käinud pole. Raamatupoest on ikka asi väga kaugel, pigen oligi see vihikute, pliiatsite ja bürootarvete pood. Kohe aga harimatuteks sõimama.

to ka siis
9 aastat tagasi
Reply to  kas siis

Vähemalt oli üks koht, kust kingitusi osta!

to to ka siis
9 aastat tagasi
Reply to  to ka siis

Kingitusi? oleneb ilmselt vanusegrupist.

ˇAndres
9 aastat tagasi

Kas Kivinäljad ka teitel raamatuid loevad IRWWW

Lugeja
9 aastat tagasi

Lugesin siin kommentaare ja enamus tundus pigem frustatsiooni kõnelevat. 1) Teine toidupood on küllaltki üllas idee, aga suure tõenäosusega see jääb tegemata, kuna elanike arv pole piisav selleks ning isegi kui avataks langes üks kahest toidupoest vaba konkurentsi ohvriks ehk sulgeks uksed. Lihulas ei ole nii palju elanikke, et mõlemale toidupoele kasumit tuua. 2) Tõsi linnana on Lihula väike, aga 2011. rahvaloenduste andmeil oli Lihulast 8 väiksematki linna elanike poolest, kusjuures kahe kõige väiksema linna elanike arv jääb alla 1000 elaniku (Kallaste ja Mõisaküla). Pealegi Lihula on vallasisene linn, mistõttu ei ole linnavalitsust ega -volikogu. Seega Lihula pole ilmselt ainus… Loe rohkem »

selge
9 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Sul on õigus. Lihula on ja jääb Eesti depressivseks väikelinnaks!

tarbija
9 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

poodi ei saa, aga miks ei saa valmistel lubatud turgu

ytleja
9 aastat tagasi

Andres-tõesti peaks sa minema oma harimatust näitama sinna kuhu kuulud ! Head teed!