Jaanus Sahk läks sotside nimekirja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jaanus SahkEndine Lääne maavanem Jaanus Sahk (pildil) kandideerib sotside nimekirjas riigikokku.

„Vastab tõele,” kinnitas Sahk oma soovi.

Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga ei ole Sahk liitunud, aga ta ütles, et see pole välistatud.

Valimislubaduste kohta ütles Sahk, et need ei ole nii tähtsad kui Eesti üldiste murede lahendamine.

„Rohkem sotsiaalsust,” nimetas Sahk ja lisas, et tema üks mure on inimeste vähene toimetulekuvõime ja suur väljaränne. Saha meelest peaks valitsemine olema tasakaalus, see aga eeldab võimul olevate poliitiliste jõudude vaheldumist. Et kord on võimul erakonnad, mis seisavad rohkem tööandjate ja ettevõtete poolel, seejärel aga tulevad võimule erakonnad, kes peavad tähtsaks arvestada rohkem töövõtjate häält.

„Sotsiaaldemokraatiat on Eestis liiga vähe,” nentis Sahk.

Haapsalu raudtee kohta ütles Sahk, et seda on vaja, aga kui räägitakse ainult Haapsalu raudteest, oleks see vale lähenemine. Eestisse tuleks luua korralik elektriraudtee võrk, mis ühendab väikelinnad ja annab elanikele võimaluse käia tööl Tallinnas või Harjumaal.

„Pole mõtet koormata ettevõtet regionaalsete maksudega,” ütles Sahk. „Selle asemel tuleb arendada infrastruktuuri ja anda inimestele võimalus käia tööl üle riigi.”

Sahk on praegu pensionär. Kevadeni oli ta EASis riigi energia-tehnoloogiaprogrammi juht. Kui programm lõppes, Sahk koondati.

Läänemaa piirkonna esimees Neeme Suur selgitas, et avalduse kandideerida on esitanud seni Kuressaare linnapea Hannes Hanso, Kalev Kotkas Hiiumaalt, Neeme Suur, Saaremaa omavalitsusliidu esimees Raimu Aardam ja Jaanus Sahk. Kes veel sotside nimekirjas kandideerivad, ei soovinud Suur enne avalduse esitamist nimetada.

Valimisringkonnas saab kandideerida kuni kaheksa inimest. Kes kandideerima pääsevad, otsustavad piirkonna juhatused. Kui juhatused ei suuda valida, läheb otsustamine piirkondade üldkoosoleku kätte.

Jaanus Sahk oli Lääne maavanem septembrist 1999 kuni septembrini 2004. Foto: Lääne maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
meeletu
9 aastat tagasi

Vahet pole…
Lõpuks on kõik ainult
enese müümine,
turul me oleme
vennad ja õed.
ükshaaval, tükkhaaval
tundhaaval, päevhaaval
maha me müüme
oma usud ja tõed.

Vastaja
9 aastat tagasi
Reply to  meeletu

Aga kes on ostjad? Eesti rahvas?
VAEVALT!

Vähem enesemüümist
9 aastat tagasi

Inimesed peaksid enne mõtlema mis asi see sotsiaaldemokraatia on, mida nad toetavad. Kas meil keegi üleüldse mõtleb või oma pead kasutab? Paljud ei tea, paljusid ilmselt ei huvitagi, et siis mida selle sotsiaalse partei nime taga ellu viiakse. Tegemist on sisuliselt utoopiaga mida müüakse demokraatia nime all. Tegemist on sotsialismiidee ühe paljudest alam- või kõrvalvormidest, nagu on seda sotsialismiidee venemaal, saksamaal, natsionaalsotsialismiidee saksamaal. Ja näiteks Hiina ajalugu on samuti väga sotsiaalse taustaga. 70 miljonit laipa olgu selle idee tõestuseks. Ah et mis see siia puutub? Puutub küll, ja kuidas veel. Kogu euroopa on praegu roosa, või isegi punane, võimalik, et… Loe rohkem »

nomis
9 aastat tagasi

vähem enesemüümist, elada on ju ka millestki vaja. Seega kõik on õige, müüa tuleb, aga lihtsalt veidi vähem ja kasulikumalt