Õpilaste arvates teeb koolitoit targaks ja tugevaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ikoht Alex Eric Aru Tallinna_Reaalkool_4bAlgklasside arvestuse võidutöö, mille autor on Alex Eric Aru, Tallinna Reaalkooli 4.b klassist

Tervise Arengu Instituudi korraldatud õpilaste omaloomingukonkursile „Reklaam koolitoidule“ laekus kokku 556 tööd, mille peamiseks sõnumiks oli, et koolitoit teeb targaks ja tugevaks. Konkursi esikohad läksid Tallinna Reaalkooli ja Tõrva Gümnaasiumi õpilasele.

Konkursile olid oodatud 1.–12. klassi õpilaste plakatid ja videod, mis reklaamiksid koolitoitu ja veenaksid noori koolitoitu sööma. Töid hinnanud žürii sõnul oli tervislikkuse kõrval välja toodud ka seda, et koolitoit on maitsev ja tasuta ning et seda tasub eelistada kiirtoidule ja näksimistele, sest sellest saab jõudu kogu päevaks.

Koolinoorte videod, mida laekus konkursile kokku 18, aga kummutasid müüti, et koolitoitu kõigile ei jätku. Parima video auhind läks Lasnamäe Gümnaasiumi 11. klassile (autorid Liina Savtšik ja Ellen Zazimko).

Algklasside vanusrühma võitis Alex Eric Aru Tallinna Reaalkooli 4.b klassist, põhikooli vanusrühma võitis Kaie Leppik Tõrva gümnaasiumi 9.b klassist. Parim video tegi Lasnamäe gümnaasium.
Võitnud õpilastele on auhindadeks ekstreemkaamera ja raamatupoe kinkekaart. Parima video esitanud grupile on auhinnaks LCD-teler, mis jääb klassi või kooli käsutusse.

Kaheksandat korda toimunud konkursi eesmärgiks on pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu temaatikale ning innustada koolitoitlustajaid kooliõpilaste tööde varal muutma sööklate toit mitmekesisemaks, uudsemaks ja sööklad meeldivamaks paigaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Alex Eric Aru on
9 aastat tagasi

Läänemaalt Taeblast pärit Terje Aru noorem poeg