Juhtkiri: Maakonna spordikultuur

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Läänemaa meistrivõistlused korvpallis on hea näide sellest, kuidas populariseerida kohapeal tehtavat sporti. Vahepeal varjusurmas olnud liiga on tänu uute sponsorite leidmisele ja korraldajate aktiivsele tööle suutnud osalevate võistkondade arvu taas kasvatada kaaluka hulgani. Ka tribüünid ei ole viimastel aastatel tühjad olnud. Sellega antakse silmad ette nii mõnelegi spordialale, kus jääb pealtvaatajate arvu vaadates mulje, et võistlust peetakse kummituslinnas, kus on vaid paar-kolm elanikku. Jah, tänapäeval tuleb kohalikel aladel tähelepanu poolest konkureerida kümnete rahvuslike ja rahvusvaheliste liigadega, mida võib igaüks teleri vahendusel jälgida. Mõningal määral võtab see vaatajaid kindlasti maakondlikult spordilt ära, kuid nagu näha, on ühel või teisel alal siin endiselt lööki, sel ajal kui teised vaevu hingitsevad.

Ala maakondlikku populaarsust mõjutab suuresti see, kui aktiivsed on inimesed, kes seda veavad. Aktivist, kes viitsib rohkem oma ala populariseerimisse panustada, leiab tõenäoliselt enam ka toetajaid ja tähelepanu, kui inimene, kes piirdub lihtsalt treeningute korraldamisega.

Teine Läänemaa spordisaavutuste näide on möödunud nädalavahetusel peetud 8. Albert Kanepi mälestusvõistlused lauatennises. Eesti taseme järgi arvestades oli tegemist absoluutse tippturniiriga, mis oli osavõtjate arvult suurim, mida on praegu Haapsalus võimalik korraldada. Võib öelda, et Kanepi memoriaal oli üleriigilise tähtsusega saavutus. Jah, korraldada ei ole suuri üritusi just lihtne, aga nii on elus enamiku asjadega. Tulemus on võrdeline higi ja verega, mida on selle elluviimiseks valatud. Jääb loota, et teised Läänemaa spordiaktivistid saavad siit innustust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
suhkur
9 aastat tagasi

kas sool on see tola baarist, kes end alati naistemeheks räägib ja sügavat napoleoni kompleksi põeb? või on neid mitu venda?

veteran
9 aastat tagasi

See kui korvpallurid leidsid oma ala reklaamimiseks tahtmist ja võimalusi on ju kiiduväärt. Kui muud alad seda teha ei viitsi-oska on see nende probleem. Kõik kossu vaatama !

sport
9 aastat tagasi

No ei ole õige, et see naisjuht nüüd meistrivõistlusi korraldab ja Soola ajal toimusid samuti meistrivõistlused. Iga ala esivõistlusi korraldavad ikka oma alade esindajad. Tõsi, medalid ja karikad saab küll spordiliidust, nii see peabki olema.

Jürkale
9 aastat tagasi

Loe esimene, spordisõbra kommentaar ikka enne läbi, kui arvutiklahve klõbistama hakkad! Kõik need ette loetud Läänemaa möödunud aasta meistrivõistluste osavõtunumbrid lade kaupa on ikka “karjeristist naisjuhi” taktikepi all sündinud! Alati saab muidugi paremini, aga pigem oli see Soola aeg, kui Läänemaa spordielu (va pinks) seisis!

Jüri
9 aastat tagasi

Kuhu on kadunud meie “Läänela”? Peale seda kui seda hakkas juhtima meie karjeristist naisjuht on asi hull,või õigemini ei toimu peale kepikõnni midagi.

Tähelepanelik spordisõber
9 aastat tagasi
Reply to  Jüri

on osa Läänela tegemistest siin juba kirja pannud. Ülejäänu kohta saad teada siit: http://laanesport.ee/

Arvan
9 aastat tagasi

et spordisõber tegi ilusasti asja selgeks, nii nagu maakonnas spordikultuur tegelikult on.

Spordisõbra tähelepanek
9 aastat tagasi

Ei jaga Lääne Elu eufooriat. Väidan, et Läänemaa korvpalli MV-l osalejate arv püsib kümmekond aastat stabiilsena, 4-6 mansat. Viimastel aastatel on number kasvanud tänu välisvõistkondadele. Seekord on väljastpoolt siis hiidlaste punt ja Risti (Risti nimel mängivad Tallinna kutid). Läänlasi on viie võistkonna jagu. Selle aasta osalusnumbreid ei oska ennustada, kuid googeldamine andis möödunud hooaja Läänemaa pallimängude MV järgmised osalusnumbrid. võkpallis 11 mansat (7 meeskonda + 4 naiskonda, osaleda võisid ainult läänlased), saalijalgpall 13 (6 + 7), saalihokis 12 (8 + 4). Koss on neljast LäänemaaMv-l kavas olevast pallimängust ainuke, kes naiste MV-i ei pea. Haapsalu on vastu võtnud ja võimeline… Loe rohkem »

Lugupeetud spordisõber
9 aastat tagasi

Ehk seletad mida Sa oma jutu ja numbritega öelda tahad!?