Lääne maavanem algatas raudteetrassi keskkonnamõju strateegilise hindamise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

raudteetrass taeblasRaudteetrass Taeblas. Kaart: Google

Lääne maavanema kt Kristel Jupits algatas 7. novembril oma korraldusega teemaplaneeringu „Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudteetrassi koridori asukoha määramine“ keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH).

Planeeringuga määratakse raudteetrassi koridori, jaamade, raudteeületuskohtade ning elektriraudtee toimimiseks vajaliku infrastruktuuri asukoht. KSH raames hinnatakse planeeringu elluviimise mõju nii majanduslikule, sotsiaalsele, kultuurilisele kui looduskeskkonnale. Kavandataval tegevusel puudub piiriülene mõju.

Planeerimisseaduse kohaselt kantakse pärast teemaplaneeringu kehtestamist selle asukoht Lääne-Nigula ja Ridala valla ning Haapsalu linna üldplaneeringutesse. Raudtee projekti koostamine toimub kehtestatud teemaplaneeringu alusel.

Teemaplaneeringut koostab ja selle KSH koostamist korraldab Lääne maavalitsus, teemaplaneerngu kehtestab Lääne maavanem.

Keskkonnamõju strateegilise hindamise koostaja selgub hanke käigus.

KSH algatamise korraldusega ja teemaplaneeringu algatamise muutmise korraldusega on võimalik tutvuda Lääne Maavalitsuses maavalitsuse tööajal ja maavalitsuse veebilehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ott
9 aastat tagasi

Taebla kolemajade mahavõtmine on päevakorral ikka vaid seepärast,et rongi käiku minnes ei meeldiks nad reisijatele.Vald ei hakkaks kulutama kohalike silmailu peale.Isegi laudadega alt kinni lõömine nõudis ikka kõvasti meedia tähelepanu,et üldse tehtud saaks.

kus
9 aastat tagasi

see trass seal pildil on?

Neander
9 aastat tagasi

Urmas, planeerind algatati juba ammu, nüüd algatati KMH.