Hell Hunt tahab Kuursaali rentida

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Esmaspäeval lõppenud Kuursaali suverestorani rendikonkursile laekus kaks pakkumust. „Kaks pakkujat oli küll vähem, kui linn lootis, aga see on ikkagi parem kui üks või mitte ühtegi,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Parbuse sõnul tegi ühe pakkumuse Tallinna tuntud kõrtsi Hell Hunt pidav ettevõte OÜ Hunt Kriimsilm ja teise kaks eraisikut, kes pakkumuse võidu korral looks uue ettevõtte.

„Nii Hunt Kriimsilma kui ka eraisikute puhul on tegemist inimestega, kes on mingit moodi Läänemaa ja Haapsaluga seotud,” lisas Parbus.

Kuursaali rendikonkursi võitja väljaselgitamiseks alustab linnavalitsus järgmisel nädalal osalejatega läbirääkimisi, kuid Parbus ei osanud veel öelda, millal võitja välja kuulutatakse. „Mida kiiremini otsus tehtud saab, seda parem, sest siis saab uus operaator alustada ettevalmistusi uueks hooajaks,” ütles ta.

Haapsalu linnavalitsus annab kuursaali rendile viieks aastaks. 1997. aastal taasavatud kuursaalil on seni olnud neli rentnikku. Avamisaastal pidas kuursaalis kohvikut ja korraldas üritusi toona linnale kuuluvat sanatooriumi haldav aktsiaselts Laine.

Järgmisest aastast hakkas kuursaali majandama Sirje Ginter, alguses firma Tuku Klubi ja 2000. aastast OÜ Ginterklubi kaudu. 2007–2010 oli Kuursaali rentnik Haapsalu kutsehariduskeskus ning 2010. aastast Haapsalus Müüriääre kohvikut pidav Rein ja Marget Vatku ettevõte OÜ Maxime.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
9 aastat tagasi

Kas Haapsalu Kuursaali tehakse nüüd vana inglise pubi nagu Hell Hunt on Tallinna vanalinnas? Olid kuuldused, et teise pakkuja nägemused kuursaalist olid palju paremad. Loodame, et Haapsalu linnavalitsus ei ole kinni makstud ja teevad ikka valiku teise operaatori kasuks. Haapsalu kuursaal on ikkagi Haapsalu linnasüda. Lääne Elu´s oli ka artikkel, et mõlema osapoolega alustatakse läbirääkimisi, et välja selgitada kelle nägemus kuursaali juhtimisest on parem.

Tervitades,
Tiit

Ott
9 aastat tagasi

Kuursaal saareväljade hõimule evp,’-de eest maha müüa ja siis riigile saja milliga aastapärast tagasi.

eelmisega nõus
9 aastat tagasi

viimane aeg on kuursaal hiinlasetele maha müüa.

lõpuks ometi
9 aastat tagasi

lõpuks ometi tuleb Haapsallu ka Tallinna rahvast ja lisandub töökohti. jään pikisilmi ootama.

ätt.
9 aastat tagasi

Kui seletaks lahti-Järgmisest aastast hakkas kuursaali majandama Sirje Ginter, alguses firma Tuku Klubi ja 2000. aastast OÜ Ginterklubi kaudu.

ätile
9 aastat tagasi
Reply to  ätt.

Ok., äraseletamine ei maksa mulle midagi. 1997 aastal oli ürituste korraldajaks AS Laine. Järgmisest aastast hakkas kuursaali majandama Sirje Ginter, s.o. 1998 aastast.
Näed, polnudki nii raske aru saada, tubli!