Haapsalu linnavalitsus likvideerib haridusosakonna, Täht jääb alles

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

IMG_7772Haapsalu aselinnapea Liina Põld täna linnavalitsuses hariduse tulevikku tutvustamas. Foto: Arvo Tarmula

Täna õhtul vastas Haapsalu aselinnapea Liina Põld Haapsalu volikogu liikme Jaanus Karilaiu avalikule kirjale.

Põld rääkis plaanitavatest struktuurimuutustest Haapsalu linnavalitsuses ning lasteaedade ja koolide hetkeseisust ja tulevikust.

Põllu kava järgi hakkavad kõik Haapsalu lasteaiad ja koolid alluma otse temale ning praegune haridusosakond kui selline kaob. Praegune Haapsalu haridusosakonna juht Mari-Epp Täht taandub nõunikuks, kelle tööülesanded on sarnased praegusele.

Samuti on endiselt aruteluks lasteaedade ühstoitlustamine, millest esimeseks sammuks on Vikerkaare lasteaed.
 „Kui oleksime seal väljaehitanud uue köögi, siis ei oleks ühistoitlustamist enam arutanud,” rääkis Põld.

Samuti on plaanis renoveerida koolimajasid ning selle käigus projekteerida need nii, et neid oleks võimalik kasutada erinevaid metoodilisi võtteid ja need oleksid valgusküllased.

Volikogu esimehe Jaanus Karilaiu sõnul uue plaani järgi struktuur selgineb ja inimesed lähevad muutustega kaasa. Sellega seoses taastub tema sõnul töörahu.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
57 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
KodanikN
9 aastat tagasi

Säästame igalt poolt kus võimalik ja maksame Kanepile jälle paar miljonit.

Mnjaile
9 aastat tagasi

Hästi öeldud, aga ega need hallis majas olijad ei saa sellest aru. Kurb reaalsus.

Mnjah:)
9 aastat tagasi

Kohalikus konnatiigis on hakanud vesi kobrutama:) Aga alustaks siis teiseltpoolt, no mida on korda saatnud “hariduse tippspetsialist” Täht? Või milliste reformidega või uute arengusuundadega on välja tulnud linnavalitsus või volikogu? Vastus on ümmargune null. See, et kui liidetakse koolid sellepärast, et lapsi ei jätku, ei ole ju sisuline koolireform vaid lihtsalt betooni vormi vähendamine. Küsimus on sisus ehk inimestes haridussüsteemis, kuid ei ole näha linna tippjuhtkonna poolt vajalike tegevusi. Kõrvaltvaatajana saab lihtsalt öelda, et haridus seisab Haapsalus ikka nende tublide pedagoogide õlul ja selle kvaliteetsemaks ja paremaks muutmises ei ole linna haridusjuhid suurt midagi ette võtnud. Kokkuvõtlikult võib Tähe ja… Loe rohkem »

ummamuudu
9 aastat tagasi
Reply to  Mnjah:)

Mnjah, aga kas sa koolireformist oled kuulnud? Kirjutad:See, et kui liidetakse koolid sellepärast, et lapsi ei jätku, ei ole ju sisuline koolireform vaid lihtsalt betooni vormi vähendamine. Minu arust korrutavad meie poliitikud kogu aeg, et meie ülesanne on liita, mitte lahutada. Aga tavainimene ei viitsi seda jama kuulata ning seepärast lüüakse risti kõik, kes seda peavad ellu viima. Mis sünnib mujal, kas olete kursis. Kas see pea, mis kalal hakkab mädanema, on ikka siin, või asub see kuskil mujal. Olukorras, kus enamik põhikoole on Eestimaal alla 100 õpilasega, leiab meie riigi poliitiline juhtkond, et niisuguste koolide ülalpidamine on raha raiskamine.… Loe rohkem »

Mnjah:)
9 aastat tagasi
Reply to  ummamuudu

Tahtsid sa midagi oma jutuga sisulise Haapsalu koolireformi kohta kah öelda vōi arvad, et olenemata olematutest õpilastest tuleb koolisüsteemi ikkagi üleval mõtetult hoida. Ära aja sassi erinevaid asju ehk kodulähedast algkooli ja kohustuslikku põhiharidust andvat piirkonna kooli.

Lugenu
9 aastat tagasi

Raputas mis ta raputas, aga viimane tilk tuli ikka püksi. Oh seda Karilaidu.

**ll**
9 aastat tagasi
Reply to  Lugenu

😀

jäämägi liigub õiges suunas
9 aastat tagasi

kõik Tähe materdajad, kes teevad seda anonüümselt jäävad inimese mõõdult alla inimese normaalset mõõtu.

Veendumus
9 aastat tagasi

Volikogu esimehe puhul võib nüüd kindlalt väita, et suuga teeb suure linna, käega ei kärbsepesagi. Järgneval riigikogu valimisel peaksime seda igal juhul arvesse võtma.

kodanik
9 aastat tagasi

Te olete siin anonüümselt nii kohutavalt targad, kõiketeadjad ja suured vihkajad. Kui paljud teist eilsel üritusel julgesid oma nime ja näoga suu lahti teha? Kui paljud teist on LV esitanud ettepanekuid, mida hariduselus muuta? Kui paljud teist julgevad kommenteerida oma nimega? Kui paljud teist oskavad faktipõhiselt tuua näiteid, mida Täht on Haapsalu hariduselu muutmises valesti teinud? Ja sellest terroriseerimisest… noh, aga äkki on asi hoopis vastupidi olnud? Kutsetunnistuse mittesaamine on ka ju kinni ikka vastavates eeskirjades. Ja hakata sappi pritsima K.Lillese suunas, no enam madalamale ju laskuda pole väga võimalik. Kes keelab teil luua MTÜ või lausa OÜ? Koostage projekt,… Loe rohkem »

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

aga tee algust ja oma nimega

lapsevanemad
9 aastat tagasi

Kallid netikomentaarid, küll teie olete enda lastele head eeskujud! Kirute, kaebate ja midaiganes. Ei teaa, kust lapsed küll seda õelust õpivad, mida neile pahaks pannakse!? Lõpetage nüüd ära inimese kirumine, tehke enda tööd rahus edasi, muidu tuleb see mida hetkel teisele teete teile ringiga tagasi.

?
9 aastat tagasi
Reply to  lapsevanemad

aga ma arvasin,et kirumine,õelutsemine,kaebamine, ähvardamine on lubatud. meie linna hariduselugi aastaid juhtinud selline inimene,miks ta siis meile eeskujuks olla ei võiks? Haridusvaldkonnas ju õpitaksegi,nüüd meile seal lausa oma nõustaja olemas.

Oht
9 aastat tagasi

Linnajuhtide paat on läinud karile Probleemide laiu juures.

Indrek
9 aastat tagasi

Põhjatäht…