Andrei Taratuhin on Lääne prefektuuri parim kriminaalpolitseinik

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhin. Foto: Urmas Lauri Andrei Taratuhin. Foto: Urmas Lauri

Lääne prefektuuri politsei ja piirivalve aastapäeva tähistamisel Pärnus kuulutati välja prefektuuri parimate auhindade võitjad. Parima kriminaalpolitseiniku auhinna pälvis Andrei Taratuhin Läänemaalt.

Lääne prefektuuri parima piirivalvuri tiitli võitis Janek Pinta Pärnumaalt, kelle suurimaks teeneks võib pidada Ameerika Ühendriikide presidendiga visiidiga seoses toimunud ajutise piirikontrolli taastamist ja selle ettevalmistamist. Muidugi jagub Janeki töö kohta kiidusõnu kolleegidel ka muidu ja selle tõestuseks on, et Janek valiti ühtlasi ka vabariigi parimaks piirivalvuriks.

Parima kriminaalpolitseiniku auhinna pälvis Andrei Taratuhin Läänemaalt, kelle pühendumine ja oskused on silma jäänud ka oma maakonnast väljaspool paiknevatele kolleegidele.

Parima korrakaitsepolitseiniku tiitli sai Kristi Vahi Pärnumaalt, kes oma igapäevast tööd teeb noorsoopolitseinikuna. Oma avatud mõtlemise ja professionaalsusega on ta hinnatud kolleeg ja tubli politseinik.

Parim kodakondsuse ja migratsiooni valdkonna teenistuja auhinna pälvis Janika Sopp Raplamaalt, kelle abivalmidus, sõbralikkus ja hea suhtlusoskus on eeskujuks kolleegidele ja rõõmuks Raplamaa inimestele.

Parimaks administratsioonivaldkonna teenistujaks valiti Kristina Kastepõld Saaremaalt, kelle ülesandeks igapäevaselt on personalitöö ning tänu oma toetavale suhtumise on ta hinnatud kolleeg ka väljaspool oma maakonda.

Lääne prefektuuri parimaks teoks valiti Lääne prefektuuri Facebooki lehekülg, mis on avanud prefektuuri ametnikele täiesti uue võimaluse oma töö tutvustamiseks. Kasvava publikuhulgaga lehekülg on lisaks kõigele muule aidanud leida kadunud inimesi, tagastada inimestele leidvara või pakkunud võimalust edastada politseile vihjeid. Sellel aastal käivitunud leheküljest on kujunenud oluline infovahetuskanal politsei ja elanike vahel.

Lääne prefektuuri parimaks meeskonnaks valiti Lääne prefektuuri administratsioonivaldkonda esindavate tööliinide juhid. Sellesse meeskonda kuuluvad Merje Kink, Taimi Salm, Marje Kapp, Heli Udikas, Irina Punko, Aida Suurkask ja Kaja Grak, kelle üksmeel ja töökus on nii silmapaistev, et tõi neile ka kogu Politsei- ja Piirivalveameti parima meeskonna tiitli.

Lääne prefektuuri raudvara tiitli pälvis Maie Valge Pärnumaalt, kes igapäevaselt töötab kriminaalpolitseinikuna ja kellel õigusorganites töötamise staaži juba 30 aastat. Tegemist on hinnatud kolleegi ja professionaaliga, kelle kanda on ka uute kolleegide juhendamine ja õpetamine. Avatud ja sõbraliku inimesena on ta märkimisväärne alustala prefektuuri töökorralduse kujundamisel kriminaalpolitsei valdkonnas.

Parima noore kolleegi tiitli pälvis pressiesindaja Heiko Leesment, töökohaga Pärnumaal, kes lisaks nobedale ja soravale kirjatööle on välja pakkunud ideid, millest on sündinud head ja toimivad algatused. Olles aktiivne ka töövälistes tegevustes, on tema võime näha asju teistmoodi ja neist ka avatult rääkida, kolleegidele silma jäänud.

Lääne prefektuuris tunnustatakse parimaid kolleege juba 2005. aastast. Kuigi kategooriad on aja jooksul muutunud, on tegemist oodatud ja olulise sündmusega prefektuuris. Igal maakonnal ja valdkonnal oli võimalik esitada omapoolne parima kandidaat ja laekunud kandidaatide hulgast tegi hääletusega valiku Lääne prefektuuri juhtkond. 2014. aastal valiti parimad üheksas kategoorias ja kuulutati välja reedel, 14. novembril Pärnus toimunud Lääne prefektuuri aastapäevapeol.

Nime järele on lisatud maakond, kus parimad oma igapäevatööd teevad. Kui on soovi neist pikemalt kirjutada, siis saab nende tublide kolleegidega pressiesindaja vahendusel ühendust võtta ning sobiva kohtumise aja kokku leppida või täpsustavaid küsimusi esitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments