Haapsalu võib koondada kõik lasteaiajuhid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lasteaed

Mänguasjad lasteaias. Foto: erakogu

Haapsalu linnavalitsus võib kulude kokkuhoiu nimel koondada kõigi lasteaedade juhid, asendades nad konkursil valitava ühe juhatajaga. Lääne Elule teadaolevalt sedavõrd radikaalselt plaani teostama ei hakata, selle asemel liidetakse esialgu kahe lasteaia juhtimine. Praegu pole teada, millise lasteaia juhataja saab enda juhtimisse veel ühe lasteasutuse.

Muudatus lasteaedade juhtimises on üks osa nn haridusasutuste reformipaketis, mida Haapsalu aselinnapea Liina Põld teisipäeva õhtul linnavolikogu saalis tutvustab. Kui esialgu kaotab üks lasteaia juht oma koha, siis pole välistatud, et juba tuleva aasta septembrist on kõik lasteaiad ühendatud ühise juhtimise alla.

Põld teatab ilmselt ka sellest, et uuest aastast kaob linnavalitsusest haridusosakond. Selle praegust juhti Mari-Epp Tähte ei ole kavas koondada, ta jääb linnavalitsusse tööle nõunikuna.

Kuu aega tagasi saatis Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid avaliku kirja aselinnapeale Liina Põllule, nõudes personalireformi ja seda, et Põld peab moodustama enda ümber tõhusama meeskonna. Karilaid märkis, et haridusosakonna juhataja Mari-Epp Tähe kohta tuleb liiga palju kriitikat ja et „korduvad signaalid olukorda muuta pole tulemust andnud”.

Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus teatas eelmisel nädalal, et Põld annab vastuse Karilaiule 18. novembril, s.o täna õhtul linnavalitsuse saalis. Põllu ettekannet võivad kuulama minna kõik huvilised.

Põld ei soovinud eile öelda, millest teisipäeval juttu tuleb ja milliseid muudatusi ta on kavandanud. „Räägime arengukavast ja eelarvestrateegiast, renoveerimisest, lasteaiatöötajate palgast,” nimetas Põld teemasid, kuid ei soostunud neist täpsemalt rääkima. „Teeme struktuuris korrektiive.”

Põld jäi umbmääraseks, kommenteerides küsimust Tähe ametikoha muutumise ja lasteaiajuhtide töö ümberkorraldamise kohta. Ta ütles, et optimeerimise all võib seda ühe teemana käsitleda, sest see on üks võimalus, kuidas asju muuta.

Kulude kokkuhoiu nimel kavatseb linnavalitsus ümber korraldada ka lasteaedade toitlustamise. Esimesena kaob köök Vikerkaare lasteaiast, lastele hakatakse toitu vedama teise lasteaia köögist.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
61 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jag
9 aastat tagasi

1 juhataja 5 lasteaeda tugev kokkuhoid koondage iseendid seal linnavalitsuses

Maris
9 aastat tagasi

Täht on rumal, mitte ülbe. Oleneb muidugi, kustpoolt vaadata. Suklesele ta ilmselt sobib, sest tänu Tähele ei pea Sukles ise koolidele ja lasteaedadele pidevast rahapuudusest ja kraanide kinnikeeramisest rääkima. Asutusi ei kuula Täht absoluutselt, annab ainult linnavalitsuse korraldusi edasi. Ses mõttes ei muutnud Karilaiu kuulus haridusrevolutsioon ju midagi.

jäämägi sulab
9 aastat tagasi
Reply to  Maris

sa vist polnud kohal, täht enam pole juht vaid istuv ekspert,

kodanik
9 aastat tagasi

ja tõenäoliselt sama kõrge palgaga. Ekspert või asi. Spetsialist Täht on ta, paras hüüdnimi nüüdseks talle.

läänlane
9 aastat tagasi

Selge on see, et Täht on ülbe ja pensionärid on tööl. Samas on meil haritud noori, kes saaksid nende asemel edasi areneda.

mina selle poolt
9 aastat tagasi

kahte lasteaeda juhivad pensionärid. juhataja palk+pension. juhtivad neid maju juba aastast 65. peab ju mingi pööre toimuma. maja seisab ühel pulgal, uuendusi pole, ega tule.
õige, tuleb korraldada avalik juhatajate konkurss. võimalik, et saab uueks juhatajaks keegi noor Tallinnast, või Pärnust. liigub uut rahvast Haapsallu, lõpuks omati.

nh
9 aastat tagasi

Kas kohvi ja väike kõrvane kah pakutakse?

nii
9 aastat tagasi
Reply to  nh

värsket kohvi küll ei saa,saad termosega

.
9 aastat tagasi
Reply to  nii

Ja mis sellel termoses oleval kohvil siis viga on? Uhkeks on inimesed läinud!

abc
9 aastat tagasi
Reply to  .

Tasuks olla progressiga kursis – termoses toidu ja joogi hoiustamine on esiteks äärmiselt ebakvaliteetne ja lisaks ka väga ohtlik tervisele!

Hm
9 aastat tagasi

No ootame selle arutelu ära ja saame ehk teada, mida targad pead on mõtelnud. Ehkki on kummaline, et pigistama hakatakse allasutusi, ning selline tegevus kannaks nagu sõnumit selle kohta, nagu poleks praegused ja enamik neist kauaaegsed lasteaedade juhid piisavalt heal tasemel. Teoreetiliselt saaks lasteaedades direktori ja direktori asetäitja/õppealajuhataja ametikohad ühendada, jääksid siis nö maja juhid, ja siis võetaks tööle nö 1 suur juht, kuid kas see annab ka reaalselt mingi kokkuhoiu, sest kui 1 inimene jääb tegema rohkemat tööd, tuleb talle rohkem palka maksta ja ega see inimene, kes tööle võetaks, ka ilma rahata ei tegutse, nii et lõpuks võidakse… Loe rohkem »

lugeja
9 aastat tagasi
Reply to  Hm

Olen aru saanud, et linnakodanikud hirmsasti nõuavad hariduselus muutusi, kuid millised need muutused siis olema peaksid? Vahetatakse välja haridusjuht ja edasi? Siis on kõik hästi kui sellel kohal inimene vahetub? Siis hakkavad võluväel toimuma muudatused, mida igaüks teist nii pikisilmi ootab ja loodab? Mulle on arusaamatu, mis muudatusi eelkõige need haukuvad linnakodanikud ootavad. Asi ei ole ju enam ammu ainult hr Karilaius ja tema ebaeetilistes ja ebaprofessionaalsetes väljaütlemistes, lugedes kommentaare ükskõik millise Haapsalu hariduselu puudutava teema all, jäävad silma kommentaarid, kus Täht tehakse maatasa mingite väga ebaadekvaatsete ja ebausaldusväärsete põhjendustega. Stiilinäited on peaaegu, et üks ühele – Tema ise teab,… Loe rohkem »

lugejale
9 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Vaatasid sa ikka artikli pealkirja, mille all sa kommenteerid? Ei tea ka mina hariduselu küsimusi peensusteni, aga ma olen linna juhtide suust kuulnud, et midagi on mäda. On mul õigus? Seda kinnitab ka aselinnapea pakutud vangerdus ja siin kaldun jällegi arvama, et nimi ei muuda siin midagi, iseloom ja oskused on juba sellised, mida muuta ei saa. Asi on linnavalitsuses ilmselt hapu, millest kurvastuseks linna kõrgeim võim volikogu ikka aru pole saanud

lugeja
9 aastat tagasi

Mis on Haapsalu hariduselus nii halvasti, et te sedasi siin haukuma peate? Õpetajad on ebapädevad? Õppeained ei sobi teie lastele? Koolipäevad liiga pikad? Koolikotid liiga rasked? Kodus on liiga palju vaja õppida? Uusi õppeaineid ootate? Mis on nii halvasti ja valesti?

lugejale
9 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Kui sa hästi mäletad, siis õli viskas tulle volikogu esimees hr Karilaid ja peaksid siis tema käest küsimagi. Sa peaksid ehk teadma, et hariduse ei moodusta ainult koolimajad ja lasteaiad, vaid ka inimesed, kes neis ametis on. Aga nagu ikka, sädemest tõusis leek ja sellest oskas LV hariduse reformi välja imeda, mida Karilaid nii soovis. Selle käigus ühendatakse ehk ka lasteaedade köögid, koondatakse ebasoovitavad lasteaia juhatajad jne.jne.

juhhaidii
9 aastat tagasi

Linnaisad võtke ükskord juba maha linnapiirilt see eksitav silt, et Haapsalu on lastesõbralik linn. Mida te promote endid võõraste sulgedega? Sukles selgita rahvale, mis õigusega sa nimetad Haapsalut lastesõbralikuks linnaks? Pane üles kasvõi kakspidi mõtlemist andev silt – Haapsalu pitsi linn. Tegudes siis memmed koovad pitse, linnapea võtab pitsi, sõnal vähemalt õige tähendus laiemas mõistes. Siis saaks ka öelda, et võta pits ja pea aru…

õige.
9 aastat tagasi
Reply to  juhhaidii

vot sellisele mõttele annab tulla. Haapsalu pitsi linn!!!!

Jass
9 aastat tagasi

Õige mõte.

nojah
9 aastat tagasi

Volikogu esimees lubas pädevaid inimesi mitte uue ametikoha loomist linna “TÄHELE”. Kas kogu tsirkus oli sellepärast,et Tähe ametikoht ümber nimetada või oli teemal ka tõsisem sisu? Loodame et volikogu esimees teab ja mäletab mida lubas ja mida temalt oodatakse. Tähe linnavalitsusse jäämine see kindlasti ei ole. Või mis aega veel oodatakse?