Mart Helme tahab teha Ojulandi parteiga ühise nimekirja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

mart helme

Suure-Lähtru mõisahärra Mart Helme juhib Konservatiivset Rahvaerakonda. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond soovib Rahva Ühtsuse Erakonnaga valimisteks leivad ühte kappi panna. Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme ütles, et nende erakonnal käivad läbirääkimised Rahva Ühtsuse Erakonnaga, et kevadistel riigikogu valimistel tulla välja ühtse nimekirjaga.

Helme sõnul on selle põhjus, et väiksemad erakonnad on suurte erakondadega võrreldes ebavõrdses seisus. Ta tõi näite, et Reformierakond saab aastas 2,2 miljonit eurot, kuid nende erakond igas kuus 799 eurot.

„Räägitakse, et rahvas on Reformierakonnast tüdinenud, aga enne valimisi löövad nad rahakotiga rahva lihtsalt uimaseks,” ütles Helme.

Tema sõnul tehakse enne valimisi tugevat propagandat, kuidas väikestele erakondadele antud hääl on mahavisatud hääl.

„Mina ütlen, et hoopis riigikogu erakondadele antud hääl on maha visatud, sest neid valides ei muutu mitte midagi,” rääkis Helme.

Konsultatsioone peab Helme erakond Kristiina Ojulandi erakonnaga juba mõnda aega, kuid ühiste otsusteni pole veel jõutud. Helme sõnul on neil ka enda nimekiri juhuks, kui läbirääkimised peaksid ebaõnnestuma, kuid kuna läbirääkimised veel käivad ning nende õnnestumisel võib varunimekiri muutuda, ei soovinud ta praegust nimekirja avaldada. Kristiina Ojulandi Lääne Elul kätte saada ei õnnestunud.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mailis
9 aastat tagasi

Kas Helme oskab ainutl rongiga sõita….Tegelikult on igati vaja ka riigikokku teisi erakondi-äärmiselt sõnakuulelikeks on praegused juba muutunud, kui ei taha õelda lõmitajateks ja ega nad ikka sellest tõsisest elust siin oma linnakeskse eluviisi ja püsti päi midagi ei näegi::.meenutame riigikokku saabunud peaministrit, kes mitmel korral teatas, et tema küll ühtegi piketeerijat riigikogu hoone ees ei näinud.Egas tal nägemispuuet pole- ehk on see valikuline nägemine-lootus jääb

Olev+Piir
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Ega see ei ole ainuke peaminister, kes on Ansipi pensionile saatmise järel pukki pandud. Uus kõikenägev Peaminister tuleb Riigikogu valimiste järel alles valida. Ja seda saate, Teie, Rahvas teha ! Ainult on vaja otsustada, kas olla ainult rahulolematu edasi, või tulla kaasa ja koos olemasolev situatsioon(seda võiks nimetada isegi revolutsiooniliseks) muuta rahvale- inimväärsemaks. Tule ja vali EKRE !

ummamuudu
9 aastat tagasi

Mart ütles ühes kirjatükis nõnna ilusti:

Eestist on praegu järjekordset toolimängu alustavate tegelaste juhtimisel saanud kinnikasvav tiik. Paari kogre kohavahetused põhjamudas ei muuda siin asja.
Tiik on vaja läppunud veest tühjaks lasta, haisvast mudast puhtaks rookida ning värsket vett täis lasta. Ainult siis on lootust Eesti elu jätkumisele Maarjamaal.

Olev+Piir
9 aastat tagasi
Reply to  ummamuudu

Eks tule siis ja aita vett vahetada ja vali EKRE !

ummamuudu
9 aastat tagasi
Reply to  Olev+Piir

Tule, tule….kuhu ma tulen?Googeldasin, et näha, kus asub Olev Piir. Sain vastuseks:
Üleloomuliku ja loomuliku vaheline OLEV PIIR muutub vastavalt inimtunnetuse arengule.

Goebels
9 aastat tagasi

Pange tähele nagu see helme sinna toompeale saab siis teeb IRLi ja REFiga koalitsiooni ja teie lürbite siin sama suppi edasi.

Olev+Piir
9 aastat tagasi
Reply to  Goebels

Ma ei tea mis suppi Sa edasi lürbiks, aga ma arvaks, et sellele supile
saaks nii riigikogust kui ka valitsuse varaaidast võtta midagi ja lahjale supile lisada.

Kana
9 aastat tagasi

Ma tahaks Ojulaldiga seda va seksivärki teha. Kumba parteisse peaks astuma?

Olev+Piir
9 aastat tagasi
Reply to  Kana

Sina Kana võiksid astuda Reformierakonda, seal on Sul Kooseluseduse vastuvõtjatega – nii pededega, kui ka lesbidega mida iganes süda ihaldab.

roosamanna
9 aastat tagasi

hullult kisub sinna toompeale värvilisi ja sulelisi ,võimu ja raha juurde

ummamuudu
9 aastat tagasi

Oi, kurb on elu ülikonnal,
mis kasu on sust ühiskonnal.
Mis sest, et oled peen, nööpaugus krüsanteem,
kuid ühtegi kirjut kleiti eal ei näe.

Juhan
9 aastat tagasi

Mart Helme võib paljugi tahta, kuid ta näeb ainult Toompealt Riigikogu uksi, kas ta ikka ei saa aru, et Haapsalust ei saa enam rongiga Tallinna sõita!

Olev Piir
9 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Kas on üldse võimalik, et EKRE´t mitte valides saab see Raudtee uuesti ehitatud ? Kui Te Kõik Võimuerakondade pooldajad olete aastaid panustanud ühtedele ja samasugustele võimulolijatele, miks see Raudtee siis üldse käigust maha võeti !