Avalikus sektoris on liiga palju tööõnnetusi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tööinspektsioon pöörab novembris erilist tähelepanu avaliku sektori tööohutusele, sest tööõnnetuste statistika näitab, et viimaste aastatel on tööõnnetuste arv kasvanud enim just avaliku halduse ja riigikaitse valdkonnas.

Eriti palju oli tööõnnetusti kolmandas kvartalis, siis juhtus kolme kuuga 166 õnnetust.

Riigikaitses, politseis, pääste- ja vanglateenistuses on riskirohked töökohad, aga liiga palju juhtub ka libisemise, komistamise ja kukkumisega seotud tööõnnetusi.

Tööohutuse tagamiseks tuleks pöörata iga päev tähelepanu töökeskkonnale ja ka sellistele “pisiasjadele” nagu koristamisest jäänud libe põrand või mööbli ja kastidega takistatud liikumisteed. Töötajaid tuleks rohkem juhendada ka nende põhitegevuses, et see oleks ohutum.

Tööõnnetuste statistika näitab, et avaliku sektori asutustel tuleb pöörata suuremat tähelepanu ohutu töökeskkonna loomisele ja teadlikkuse tõstmisele, et vältida tööõnnetusi.

Et tööõnnetuste riski vähendada, viib Tööinspektsioon novembris läbi sihtkontrolle avaliku sektori asutustes.

Monica-Linde Klemet

Tööinspektsiooni avalike suhete peaspetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments