Noarootsi sai oma käsitöötoa

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

MTÜ Tervem Noarootsi avas täna Pürksi mõisa abihoones käsitöötoa.

„Ehituse osa on valmis, nüüd tulevad  juurde veel kedred, savipressrull ja sisustus,“ ütles ettevõtmist vedav Ivika Eller.

Sisustuse poole pealt on ruumis olemas istumiskohad, voodi, savipõletusahi ja 100 aastat vana Norrast pärit ahi. Elleri sõnul on veel vaja riiuleid, kus käsitööd ja kuivavat keraamikat hoida.

Peamiselt on käsitöötoa puhul tegemist kohaga, kus koos käia. Varasemalt käisid käsitöö huvilised mõlema maja eestvedaja Ivika Elleri ja Marika Admani kodudes, kas savi voolimas ja põletamas või näputööd tegemas. Nüüd on nendele olemas eraldi koht, kus käia. 

„Istud sängi peale ja kood pitsi, teised teevad samal ajal muid asju,“ ütles Adman.

Maja ehitus läks maksma 37 800 eurot ja raha saadi selleks projektist Mõisakoolid – säilitamine läbi kasutamise. 10protsendilise omaosalusega aitas kaasa Noarootsi gümnaasium. 

Samuti on käsitöötoal plaanis teha erinevaid koolitusi. Esimesena on keraamikaoolitus eakatele, kuid erinevaid koolitusi on mõeldud ka õpilastele ja teistele kohalikele elanikele. Lisaks keraamikale tehakse ka näiteks viltimiskoolitusi. 

Ka koolituste jaoks saadi umbes 5000 eurot projektiraha, millest omaosaluse osas aitas MTÜ-d Noarootsi vald. 

Fotod: Arvo Tarmula.

noarootsii

noarootsi04 noarootsi05 noarootsi06 noarootsi07 noarootsi08 noarootsi09 noarootsi10 noarootsi11 noarootsi12

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu Käsitööseltsil
9 aastat tagasi

…on väga hea meel teie tehtud töö üle. Tublid tüdrukud!
Käsitöö teeb vabaks, aga ka ühendab!

Jette
9 aastat tagasi

Edu Teie tegemistele!