Kultuuri Koda korraldab Haapsalus esindusliku konverentsi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kultuurikeskuse remont läks ootamatult linnale kallimaks maksma. Foto: Arvo Tarmula

MTÜ Kultuuri Koda korraldab novembri eelviimasel nädalavahetusel Haapsalus esindusliku konverentsi "Mis on kultuuri väärtus?"

Konverentsi ellukutsumise põhjus tuleneb soovist kutsuda kokku erinevate elualade ja kultuurivaldkondade inimesed, et ühiselt kuulata, arutleda, mõtiskleda, mis on need minevikulised-olevikulised ja tulevikulised märksõnad meie kultuuriruumis, mille taga on maailmavaated ja hoiakud, mis mõjutavad tänast käitumist ja otsuseid ning sillutavad teed homsele, teatas Kultuuri Koda.

Milles väljendub kultuuri väärtustamine ja kuidas on see ajas teisenenud? Kas kõik kultuuri ilmingud on isemajandavad, kuidas saame tänaste otsustega luua aluse kogu meie õhukese kultuurikihi hoidmiseks või peaks me siiski tegema piiratud ressursside olukorras teadlikke valikuid, mida väärtustada, mida mitte? Kuidas ressursse juurde tekitada, mis eelduslikult välistaks taoliste valikute tegemise? Kuhu oleme teel, seda nii loojate kui kujundajatena?

Konverents on 21.-22. novembril Haapsalu kultuurikeskuses. Reedel esinevad ettekandega muuhulgas kunstiajaloolane Jaak Kangilaski, ajaloolane Jaak Valge, kirjanik Paul-Erik Rummo ja majandusteadlane Heido Vitsur.

Laupäeval on kultuurikeskuses mitu arutelu, kus teiste hulgas astuvad üles ettevõtjad Hanno Tomberg ja Ville Jehe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
9 aastat tagasi

Mis ajast on Tomberg ettevõtja?