Saare naine kutsub üles hukkunud õpetaja mälestust jäädvustama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anu Vares urmas lauriKuressaare linnavalitsuse arendusnõunik Anu Vares. Foto: Urmas Lauri

Viljandi Paalalinna kooli vilistlane, Kuressaares elav ja töötav Anu Vares tegi üleskutse jäädvustada hukkunud õpetaja Ene Sarapi mälestus nimelise stipendiumi näol, mida hakataks andma igal aastal ühele silmapaistvale saksa keele õpetajale, kirjutas Saarte Hääl.

“Kallid sõbrad, sõprade sõbrad, kooliõed ja -vennad, tuttavad, tuttavate tuttavad, hea Eesti!” kirjutas Vares esmaspäeva õhtul oma Facebooki seinal pärast traagilisest sündmusest kuuldud uudiseid. “Klassiruumis oma igapäevast tööd tehes hukkunud õpetaja Ene Sarapi surm ei saa jääda vaid üheks kurvaks ja meid kõiki šokeerinud sündmuseks, mille pikapeale unustame.”

"Ta oli erakordselt tore, silmapaistev ja südamlik inimene, kellega pärast kooli lõpetamist tänaval trehvates alati kallistasin,” rääkis Vares Saarte Häälele. “Seepärast tundsin, et pean omalt poolt midagi tegema, et aidata õpetaja mälestust jäädvustada.”

Oma postituses avaldas Vares lootust, et tema stipendiumiideed toetavad hukkunud õpetaja endised õpilased, kolleegid, Paalalinna kool, Viljandi linn, haridus- ja teadusministeerium, Eesti saksa keele õpetajate selts ning veel paljud head inimesed ja organisatsioonid.

“Palun jagage seda sõnumit ja leiame üheskoos võimaluse Õpetaja Ene mälestuse jäädvustamiseks,” kirjutas Vares.

Kes seda stipendiumi välja annaksid, on praegu veel vara rääkida. "Aga kui mu ideel on laiem kandepind, võiks stipendiumi välja anda näiteks Viljandi linn koostöös haridusministeeriumi ja saksa keele õpetajate seltsiga," kirjutas Anu Vares.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments