Ain Hanschmidt: usume Estonian Airi elujõulisusesse

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

hanschmidt

Ain Hanschmidt. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix.

Estonian Airi võimalikuks enamusaktsionäriks saava Infortar Grupi juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnul on vara rääkida lennundusfirmasse tehtava võimaliku investeeringu suurusest.

Estonian Airi nõukogu kinnitas teisipäeval Euroopa Komisjonile esitatava täiendatud restruktureerimiskava, mille heakskiitmisest sõltub, kas Infortar hakkab sellesse investeerima.

Hanschmidt oli lootusrikas, et Euroopa Komisjonist tuleb positiivne otsus. "Kui teha korralik äriplaan peaks Euroopa Liit meiega nõus olema. Meil on pakkuda täiendavat sünergiat, meil on korralik äriplaan ja Infortaril on piisavalt finantsvõimekust," lausus Hanschmidt.

Hanschmidti sõnul on otsusel kaks põhjust. "Meil on turismiettevõtetesse ja reisitransporti investeerimisel ikkagi päris pikad kogemused ja päris palju oskusi, kuidas ettevõtteid üle võtta ja neid paremaks ja efektiivsemaks vormida," lausus Hanschmidt.

"Vaatasime, et seal on potentsiaali ja meie meeskonnale jäi mulje, et see on päris põnev väljakutse," lisas Hanschmidt.

Otsust mõjutas Hanschmidti sõnul samas ka missioonitunne aidata hätta sattunud rahvuslikku lennundusfirmat.

Usku Estonian Airi elujõulisusesse toetab tema sõnul ka see, et viimase kahe aasta jooksul on muutunud tugevamaks ettevõtte bränd ning lennufirma tegevjuhi Jan Palméri juhtimise all on ettevõte muutunud juba ka efektiivsemaks kui enne.

Hanschmidt ütles Lääne Elule, et esimeses etapis näeb ta keskendumist olemasolevatele liinidele. "Püüame pöörata olemasolevad liinid kasumisse. Kui firma on juba kasumis, siis hakkame tegelema laiendamisega," lausus ta.

Estonian Air on Tallinnas baseeruv Eesti rahvuslik lennufirma, mille lennukiparki kuulub neli Embraer 170 ja kolm CRJ900 lennukit. Ettevõte regulaarlendude liinivõrku kuulub 10 otselennu sihtkohta, neile lisanduvad hooajalised sihtkohad ja tšarterreisid.

AS Infortar on Eesti kapitalil põhinev investeerimisfirma, millele kuulub muuhulgas 36 protsenti Läänemere juhtivast laevandusfirmast AS Tallink Grupp. Ettevõtte tegevus keskendub investeeringutele turismisektorisse, transpordivaldkonda ning kinnisvaraarendusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments