Ministeerium pikendab järgmise kooliaasta talvist vaheaega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haridus- ja teadusministeerium on otsustanud pikendada järgmise kooliaasta talvist vaheaega 10. jaanuarini.

Haridus- ja teadusministeerium on otsustanud pikendada 2015/2016 õppeaasta talvevaheaega 10. jaanuarini, seisab ministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsleri Mart Laidmetsa vastuses Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi kirjale. “See võimaldab ka õigeusklikel perekondadel 7. jaanuaril jõulusid üheskoos tähistada,” seisab kirjas.

Toom pöördus oktoobris haridus- ja teadusministeeriumi poole palvega, et ministeerium teavitaks senisest aktiivsemalt koole võimalusest paigutada ümber koolivaheaegade algust ja lõppu. Europarlamendi saadiku kiri oli ajendatud asjaolust, et õigeusklike kirikupühade aluseks on Juliuse kalender ning jõulud langevad selle järgi 7. jaanuarile. Sel ajal on aga talvine koolivaheaeg juba läbi.

Laidmets kirjutas vastuseks Toomile, et põhikooli- ja gümnaasiumiseadus annab koolidele piisavalt võimalusi oma kooli eripära, sealhulgas ka erinevate rahvuste pühadega arvestamist.

Samas toonitas Laidmets, et vaheaegade muutmist ei saa otsustada üksi koolijuht, vaid selleks on vaja laste ja lapsevanemate soov vastava muudatuse sisseviimiseks ning kooli hoolekogu heakskiit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kurb tõde
9 aastat tagasi

paneme koolid üldse kinni,kel võimalust teeb koduõpet ja teised istugu kodus.Pole meil neid harituid inimesi siin vaja ju.Tehakse ikka kõik,et nad siit riigist minema läheksid

siis
9 aastat tagasi

juba võiks ju 4 juuli vabaks teha ja hiina uusaasta 3 eelnevat ja 3 järgnevat päeva vabaks, kui meil erinevate rahvuste pühadega arvestamine nii tähtis on.

eesti jõulud eesti lapsed
9 aastat tagasi

Kas mingi arutelu ka on käinud? Kas tahetakse kevadel kauem koolis käia? Eesti koolilapsi ka keegi siin riigis arvestab? Kas see on alles algus kogu muutustele selle haridusministri tegemistest? Kas eesti keele tunnid ikka hakkavad lubatud olema?

.
9 aastat tagasi

mis arutelu….meil oma väike haapsalu linn ei suuda hariduselus arutelusi korraldada mida riigist tahta

miks
9 aastat tagasi

kas selleks,et jõukamate perede lapsed saaks vanematega kuskil eksootilisel saarel pikemalt kuhata ….tegelikult istub enamus lapsi üksi kodus kui vanemad tööd rügavad.Aga eks see meie riik ongi mõeldud rikastele ja tervetele.

peep
9 aastat tagasi
Reply to  miks

Et mitte eestlased saaks ka jõule pidata.

Alati süüdi riik, Te ise midagi selle jaoks et sul endal oleks parem, mitte ära oota hõbekandikul sulle kõik ette toodaks.

Mida sa riigi heaks teinud?

pigem
9 aastat tagasi

võiks olla lisavaheaeg veebruaris

meeldib
9 aastat tagasi

arvestades seda, et peale jõuluvaheaega tuleb pikk veerand ja ka kevadväsimus hakkab ligi tikkuma, siis on küll tore,et lapsed enne pikemalt puhkust nautida saavad

mona
9 aastat tagasi

venkude ideedele ei tohi siin riigis “ei” öelda. solvuvad.

hmm
9 aastat tagasi

3 päeva ilgelt palju 😀

ei
9 aastat tagasi
Reply to  hmm

7 päeva
muidu oleks vaheaeg 22.12.2015-3.01. 2016, nüüd on vaheaeg kuni 10.01

Õpetöö lõppeb 10. juunil 2016. Tublide õpilastega pole probleeme, nõrgemad jätkavad järelikult oma suvetöödega peale jaani või poolest augustist.

*
9 aastat tagasi
Reply to  ei

Mul on kolm last koolitatud ja ma küll ei tea, et jõuluvaheaeg oleks kunagi lõppenud 3. jaanuaril !?

ylle
9 aastat tagasi
Reply to  *

2) jõuluvaheaeg 20. detsember 2014. a kuni 4. jaanuar 2015. a;

ja
9 aastat tagasi

sellevõrra pikeneb õppetöö kevadel?