Läänemaa koolijuhid: õpetajatel on juhend koolitulistamise ajal käitumiseks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Paalalinna kool

Politseinikud Viljandi Paalalinna kooli juures. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Läänemaa kahe suurema kooli, ühisgümnaasiumi ja Haapsalu põhikooli juhid kinnitasid Lääne Elule, et õpetajad on saanud juhendi, kuidas kolitulistamise ajal käituda.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt ütles, et koolil on väljatöötatud juhend, kuidas tulistamise ajal käituda. „See on meil koolis olemas ja on praegu õpetajatel tutvumisringil. Kõik peaksid sellesse süvenema,“ ütles Schmidt.

Schmidt ütles, et uudis Viljandi koolitulistamisest oli talle suur šokk. „Välismaailm surub meile igast kandist sisse. Kas tõesti on selline asi võimalik?“ lausus Schmidt. Schmidt ütles, et ta lootis, et Eestis selline asi kunagi ei juhtu. „Eestis on hästi palju koolides tegeletud hoolivuse ja sallivuse kasvatustööga. Kõigest hoolimata on juhtunud selline lugu,“ nentis Schmidt.

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni ütles, et ka nende koolis on olemas juhend, kuidas kriisijuhtumite puhul käituda. Mahoni sõnul on hirmsate intsidentide ärahoidmiseks kõige olulisem püüda õpetada nii, et inimesed selliseks üldse ei kujuneks. „See on väga keeruline asi, aga see ei tähenda, et seda tegema ei peaks,“ ütles Mahoni.

Mahoni kinnitas, et neil on plaanis arutada kogu kollektiiviga Viljandis juhtunut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Meie
9 aastat tagasi

koolis toimus koolitus, kuidas toimida relvaga ründajaga, juba mõni aasta tagasi. See andis teatud määral kindluse või julguse või … ? Kui tegelik olukord käes, sõltub ilmselt inimesest, kes olukorraga silmitsi satub. Kas on närvi oskuslikult käituda või mitte. Juhendiga paberil küll ei maksa laiata.

Artur
9 aastat tagasi

Ega jah.. kui kõik korras ja ühel hetkel lihtalt kuul sinu peas.. siis sa juba ei tee midagi selleks et seda mitte saada. Ja samas eestis on koolid ja on olukordi kus lähevad õpilased nii endast välja kui ka olukord muutub kriitiliseks et ei oska öelda mis sind ootab järgmisel minutil ees. See kõik on nii ootamatu! Lihtsalt kallid kaasmaalased Eestlased & Venelased austame üksteist ja ärme nori tüli. oleme sõbrad kõik me oleme omamoodi head ja samas ka omamoodi igaüks loll 🙂 see on minu arvamus ja ei tasu kõikke nii südamesse võtta et vot nüüd läksime riidu ja… Loe rohkem »

Kas nali
9 aastat tagasi

Kui saad kuuli, siis otsi juhend ja vaata mida pead tegema? :)) Juhtkonnal tagatud,et paberil kõik korras, nagu ikka…