Karujaht laienes Piirsallu

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Karu Noore karu nägemine pole midagi tavapäratut. Foto: Walter Rodriquez

Piirsalus tegutseb ulakas mesikäpp. Foto: Walter Rodriquez.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman ütles Lääne Elule, et Läänemaa jahindusnõukogu soovitusel laiendatakse Läänemaale antud karulaskmisloa territooriumi ka Piirsalu kanti.

Toitu otsinud karu lõhkus eelmisel nädalal Piirsalus 3-4 km raadiuses asuvates majapidamistes terve hulga mesipuid. Lotmani sõnul eelmisel aastal Keskkonnaametile sealtkandist kahjustustest teateid ei tulnud.

„Eks karud liiguvad ju ka. Sellel aastal on ilmselt sattunud karu, kes kahjustas teistes kohtades. See on hüpotees, sest kindlaks seda teha on peaaegu võimatu,“ lausus Lotman.

Lotmani sõnul ei ole Läänemaal tehtud otsest statistikat, mis vanuses karud kipuvad mesitarusid rüüstama.

„Üldiselt on ikkagi teada, et noored isendid püüavad katsetada piire ja avastada uut maailma nii nagu ka inimeste puhul. Suure tõenäosusega võib oletada, et tegemist on noor karuga,“ ütles Lotman.

Jahimeestel läheb mesikäpa laskmisega kiireks, sest karujahi hooaeg kestab oktoobri lõpuni. Peale seda mesikäppa enam lasta ei tohi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments