Nõva taotleb sadama jaoks miljonit

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi. Arvo Tarmula

Nõva vallavanema Deiw Rahumägi sõnul loodab vald plaanitava väikesadama detailplaneeringu kinnitamisega lähema kuu-paari jooksul volikogu ette jõuda.

Nõva sadam kuulub praegu turbatootja Kekkiläle. „Meil on Kekkiläga läbirääkimised, et saame [sadama] pikaajalisele rendile,“ ütles Rahumägi.

Rahumägi kinnitusel on juttu ainult sadama-alast. Piirkonna üldplaneeringu järgi teisteks kinnistuteks jagatud maad, mis samuti Kekkiläle kuuluvad,  jääksid ettevõtte enda majandada.

„Meie huvi on ainult see, mis puudutab sadamat,“ lausus Rahumägi.

Sadama rajamiseks vajalik raha loodetakse saada Leader-programmist. Summa, mida vald taotleda plaanib, on suurusjärgus üks miljon eurot.

„Loodame, et 2016. aasta kevadeks on meil tööd käimas,“ ütles Rahumägi.

Alternatiivset rahastust, kui toetust saada ei õnnestu, vallal pole. Sadama tulevase haldaja osas on Rahumägi sõnul kaks varianti. Kohalikest kaluritest võidakse moodustada MTÜ. Teine võimalus oleks kuulutada sadama haldaja leidmiseks konkurss. Rahumägi arvas, et kalurite MTÜ oleks parem variant.

„Eks kalurid ise teavad, kuidas sadamas kõige paremini elu käib,“ lausus Rahumägi. „Kõik oleneb inimeste aktiivsusest. Eesmärk on ikkagi see, et sadam peab hakkama toimima. Kas kalurid on nõus sellega tegelema? Kui nad on nõus, siis miks mitte, aga ma saan aru ka, et meie piirkonna kalurite vanus ei ole enam selline, kus maailma parandama tahad joosta.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments