Maaleht maavanematest: “Ah oli siin üks poiss Võrust.”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

maavalitsuse koduleht 2014-10-23 11.43.07Täna on Lääne maavalitsuse kodulehel Innar Mäesalu seatud endiste maavanemate loetellu. Ekraanipilt veebilehest

"Sel aastal on vahetunud või vahetub ametiaja lõppemise tõttu seitse maavanemat. Mis on olnud nende panus Eesti ühiskonda, jäägu igaühe enda või oponentide hinnata," kirjutab Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik tänase lehe juhtkirjas.

Kui maavalitsuse funktsioone ritta seada, on olulisimad neist omavalitsuste järelevalve, planeeringute kooskõlastamine (neid kahte ei tule just liiga tihti ette!), abielu registreerimine ja transpordikorraldus. Aga maavalitsuse ülesandeks on ka näiteks roolijoodikult konfiskeeritud sõiduvahendi realiseerimine.

Muidugi, nagu igal elualal, on ka maavanemate hulgas väljapaistvaid ja karismaatilisi isiksusi, kes oma tegevuses ka silma paistnud. Ilmselt ei vaja tutvustamist endine Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev või endine Järva maavanem Tiina Oraste.

Aga kas teate, kes on Lääne maavanem? Kohaliku maavalitsuse kodulehel on maavanema kategoorias ühe noormehe foto ja andmed, kust muu hulgas saame teada, et pildil olev isik on õppinud miilitsakoolis, olnud Lõuna Lehe omanik, harrastab nooleviset, mängib lõõtsa ja talle meeldib “latiino kultuuriruum”. Aga mis ta nimi on, seal kirjas pole. Võib-olla ei tea seda läänlased isegi, sest nagunii on ta juba otsaga Riigikogus.

Ühesõnaga: “Ah oli siin üks poiss Võrust.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lõõtsamängija
9 aastat tagasi

külast külla, linnast linna viib ta tee