Lossiplatsile sõitev külaline jääb teadmatusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Jaama – Posti – Tallinna mnt – Lihula mnt ristmiku remondi tõttu muutunud liikluskorraldus jätab kaugemalt tulnud inimese teadmatusse, kuidas jõuda Haapsalu Lossiplatsile.

Lääne Elule saatis vihje üks Tallinnast Haapsallu sõitnud inimene (nimi toimetusele teada), kes oli üllatatud, et Tallinna maanteel ei ole silti, mis juhataks remondiks suletud Jaama – Posti – Tallinna mnt – Lihula mnt ristmiku suunas sõitjat, kuidas pääseda Haapsalu Lossiplatsile.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul tasub Lossiplatsi suunavate viitade paigaldamine kaalumist. „Kui tekib tõesti küsimus, kuidas kodanikud Lossiplatsile saavad, võib panna küll,” lausus Vikman. Ristmiku remondiks koostatud liikluskorralduse skeemi järgi ei olnud Lossiplatsile suunava märgi paigaldamist kavas.

On aga märk, mis juhatab, kuidas jõuda ristmiku kõrval olevasse Rimi toidupoodi. Haapsalu tarbijate ühistugi on avaldanud soovi, et linnavalitsus paigaldaks märgi, mis kirjeldaks, kuidas pääseda ristmiku naabruses asuvasse Konsumisse. „Rimi ja [Haapsalu] tarbijate ühistu esindajate ettepanekul otsustas linnavalitsus katta ristmiku rekonstrueerimise töötsoonis olevate suuremate kaupluste Rimi ja Konsumi suunaviitade paigaldamise kulud,” ütles Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna peaspetsialist Eha Kallaste.

Üks ümbersõidu liiklusmärk maksab Kallaste sõnul 32 eurot, kuid keeruline on eraldada ühe märgi paigaldamise maksumust kogu liiklusskeemi maksumusest, sest selles on arvestatud terve hulga mitmesuguste liiklusmärkide üheskoos ülesseadmisega.

Haapsalu tarbijate ühistu juhatuse liige Raimond Lunev ütles eelmisel nädalal Lääne Elule, et ristmiku remondi võimalik mõju paneb teda veidi muretsema. „Seda tehakse päris meie koduhoovis, aga õnneks on liiklusskeem tehtud nii, et ostja peaks saama ikkagi tulla, kui natukenegi soovib,” lausus Lunev.

Teised asutused ja ettevõtted pole Vikmanile teadaolevalt teed juhatavate siltide vastu huvi tundnud. Vikmani andmeil pole uue liiklusskeemi tõttu ühtegi avariid juhtunud. „Eks see veidi segadust tekita. Ettepanekuid on paar tükki tulnud, et tähistada Kuuse ja Niine tänava ristmikul koolilaste ülekäik. On küsitud, kas panna ristmikul ülekäiguradasid igas kõnnitee suunas. See on kaalumise küsimus,” lausus Vikman.

Fotod: Arvo Tarmula

Liikluskorralduse muutus arvo tarmula (4) Liikluskorralduse muutus arvo tarmula (3) Liikluskorralduse muutus arvo tarmula (2) Liikluskorralduse muutus arvo tarmula (1)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuli
9 aastat tagasi

No see on küll lo..ll jutt Vikmani poolt, et ristmiku tõttu ühtegi avariid pole olnud. Tänu ristmiku remondile sõidetakse surnuaia tagant ja ka rohkem mööda Jaama ja Kreutzvaldi tänavat. Seal oligi avarii, kus rohelise märgiga töll keeras nii suure kaarega, et otse päästeameti autole sisse.

Väino
9 aastat tagasi

Kuulge tore oleks kui mu auto nr siit ära koristaks,ok tegid autost pildi aga kata nr ära teinekord.

Haapsallane
9 aastat tagasi

Veidi ülepaisutatud teema vihje saatja poolt. Kui inimesele on linn võõras ja ta soovib seda külastada, siis ta eelnevalt uurib seda ükskõik mis kaardiversioonilt ja küsib lisainfot selle piirkonda inimesteltki. Terve Eesti pidevalt uueneb ja käib ajaga kaasas, et Haapsalu ei ole esimene ja viimane kus liikluskorraldus muutub. Inimese laiskus/hooletus enne kodust välja asumist ei tähenda, et meie linn tuleks kõikvõimalikke märke ja viiteid täis toppida. See on sootuks häiriv ja eksitav üldise liikluse sujuvuse seisukohalt. Lõpuks on olukord, kus on kõrvuti KONSUM, RIMI ja kes teab mis viit veel ja nende keskel kuskil ANNA TEED, mida juhina jõuan alles… Loe rohkem »

Haapsallane
9 aastat tagasi

kummaline on selle artikli kirjutaja mure ,tema soovib skeemi mis juhataks lossiplatsi,aga seda ei mõtle ,et järgmise kodaniku soov on skeem sanatooriumisse ,promenaadi hotelli, neuroloogia haiglasse , kohtumajja jne. seda loetelu võiks ju veelgi jätkata, kas ikka peab iga kodaniku soovi kohe ruttu täitma, mõelge hetkeks kui palju elanike on Haapsalu linnas, igal ühel oma soov!? Mina sooviks et minu kodu tänaval liiklus üldse suletaks , oleks kogu tänava lastel ohutum liigelda,see oleks ju tegelikult jabur soov.Palju õnne probleemi nägija.