Lääne päästekeskus hoiatab kelmide eest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne päästekeskus sai täna info, et Järvamaal võib ringi liikuda kelm, kes esitleb ennast tuleohutusjärelvalve inspektorina.

Eile, 21. oktoobri lõuna paiku käis tundmatu meesterahvas Järva–Jaani vallas üksi elava, vanema naise ukse taga ning soovis sisse saada. Mees väitis, et on tuletõrjeinspektor Tallinnast ning palus näha korstnapühkija tõendit. Proua käitus väga õigesti ja kohe tülitajale ust ei avanud, lisaks küsis näha mehe töötõendit. Selle küsimuse peale lahkus mees aga kiirelt. Arvatav kelm liikus ringi valge väikekaubikuga.

Päästeamet tuletab meelde, et ametlikud tuleohutusjärelvalve inspektorid kannavad kodusid külastades äratuntavat päästeameti vormi, neil on kindlasti esitamiseks töötõendid ja liiguvad ringi punaste sõidukitega, millel ka päästeameti tunnused.

Kui kahtlustate, et teie kodu ukse taga ei ole õigete soovidega inimesed, andke sellest kindlasti võimalikult kiiresti politseile teada lühinumbril 110. Võimalusel märkige kindlasti üles auto registreerimisnumber ning jätke meelde mõned tunnused, mille järgi oleks võimalik petturit tuvastada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
9 aastat tagasi

Mõned päevad tagasi peatus minu värava taga halli värvi maastur, nägin aknast ja läksin väravate juurde. Autost väljus umbes 40 -ndates aastates, kiilaspäine, vuntsidega, tumedates riietes meesterahvas ja hakkas kõigepealt minu käest küsima, kas olete üksinda kodus või on abikaasa samuti, mina vastasin, et kodus on nii abikaasa ja lapsed, siis see talle ei meeldinud. Ma küsisin, mis te soovite, ta vastas selle peale, et me oleme Ungarist ja pakume pensionäridele ilma potte ja panne. Kuna ma sain kohe aru, et tegemist on petturitega või mustlastega, siis saatsin ta pikale lainele koos oma pottide ja pannidega.