RSA Kindlustus: talverehvide aeg on käes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Naastrehv. Foto: Urmas Lauri

Naastrehvide vahetamisega ei tasu kiirustada. Foto: Urmas LauriNaastrehv. Foto: Urmas Lauri

Kuna lähipäevil on oodata külmakraade ja teedele võib tekkida libedus, soovitab RSA Kindlustus sõidukitele panna alla talverehvid.

Naastrehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist 1. aprillini.

„Praegu on õige aeg mõelda talverehvide paigaldamisele, kuna suverehvide haardevõime väheneb juba nullilähedaste soojakraadide juures.

Seni valitsenud head teeolud võivad muutuda lähipäevil saabuvate külmakraadidega väga kiiresti ja ootamatult keeruliseks, siis on talverehvid ohutut liiklemist silmas pidades asendamatud,“ ütles RSA Kindlustuse autokindlustuse riskijuht Tanel Kurs.

„Autoga liiklemisel tuleb alati valida ilmastiku– ja teeoludele vastav sõidukiirus ning hoida piisavat pikivahet, lisaks ettevaatlikkusele liikluses tasub vaadata, kas auto on talveks valmis,“ märkis Kurs ja tõi esile järgmised soovitused:

– auto aknaklaasid olgu puhtad, kojamehed töökorras ning auto varustatud talvise klaasipesuvedelikuga – hea nähtavus on eriti pimedal ajal oluline;
– autos peab olema korralik lumekraabits ja –hari;
– lumine auto tuleb enne sõitu puhastada, eriti hoolikalt tuleb puhastada esi- ja tagaklaas, küljeaknad ja peeglid;
– auto aku peab olema töökorras, lukud õlitatud ja uste tihendid külmumisvastase ainega kaetud;
– käepärast võiks olla veoköis ja käivitusjuhtmed, mida ei pruugigi endal vaja minna, kuid nende abil saad kiiresti aidata hädasolevat kaasliiklejat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments