Juhtkiri: Kiire otsus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Haapsalu linnavalitsusel ei ole rohkem võimalik venitada, vaid tuleb anda kiire vastus, kas linnavalitsuse haridusosakonna töö korraldatakse ümber või mitte. Vastusega venitamine õõnestab iga päevaga üha enam nii linnavalitsuse haridustöötajate kui ka terve linnavalitsuse usaldusväärsust.

Eelmises Lääne Elus asusime seisukohale, et avaliku kirja vormis mõnd ametnikku kangutada on kohatu. See on tõsi. Ilmselt tuleb mõista ka linnavolikogu esimehe selletaolist käitumist. Kui miski enam aita, tuleb avalikult appi hüüda. Linnavolikogu esimees on oma etteheited esitanud, nüüd tuleb linnavalitsusel teha otsus, kas etteheited on põhjendatud. Otsusega viivitada ei ole rohkem sobilik.

Haapsalu hariduse korraldamise probleemidel on kahtlemata objektiivseid põhjusi. Rahvastik väheneb, maksutulu niisamuti, kõigeks lihtsalt ei piisa. Sooja vee puudumisest ja lagunevaist koolimajadest hoolimata on linnas antud head haridust. Samuti on lood võimuvõitlusega. Kui inimesed ei sobi, peab keegi lasteaiast lahkuma.

Torkab aga silma, et Haapsalu linnavalitsus on pikka aega alarahastanud nii koole kui ka lasteaedu. See on olnud teadlik poliitiline valik, et vähene raha läheb turismiobjektidesse. Nii ongi pidanud lapsevanemad ostma soojaveeboilereid ning tuulisemate ja külmemate ilmadega minnakse lihtsalt varem koju. Kui kaua ikka klassis külmetada.

Riigikogu valimiskampaania toob nii mõnigi kord esiplaanile küsitava väärtusega ettepanekuid. Etteheited Haapsalu koolide ja hariduselu korraldamise kohta aga on tõsised ja vajavad kaalumist. Kui mitte nüüd, siis millal veel. Eelolevail aastail peaks avanema fond, kust saab raha nii algkooli kui ka põhikooli renoveerimiseks. Rahalaev peaks lõpuks ometi remontima koolimajad, kuid koos koolide ehitusega on vaja lahendada ka sisulised hariduse korraldamise küsimused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

Kui eelmises Lääne Elus asus ajakirjanik seisukohale,et avaliku kirja teel ametniku lahti kangutamine on kohatu, ning karjus Häbi ,Jaanus. Siis nüüd tunnistab Lääne Elu,et teist teed tegelikult Karilaiul ei olnud. Kas seda võib võtta ka kui Lääne Elu vabandust Karilaiu ees? Häbi, häbi vehkimisega minu meelest siiski kiirustati.

Taeblakas
9 aastat tagasi

Taebla valla( eks) haridusnõuniku “väärt” nõuannet lapsed Haapsallu kooli saata keegi tõsiselt ei võtnud. Tipud jätkasid ikka gümnaasiumi hariduse omandamist Taeblas.

Miks+küll
9 aastat tagasi

endise Taebla valla haridusnõuniku lapsed õppisid Haapsalus gümnaasiumis .

?
9 aastat tagasi

Huviharidus huvihariduseks.Gûmnaasiumi tase on olnud kohati paremgi kui mônel linna koolil-täiesti konkurentsivôimeline kôrgkooli astumisel.Nii,et kes siis Lääne-Nigulas otsustavad koolihariduse ûle,ja kui palju neil seost on ûldse sellega?

243
9 aastat tagasi

eks ta ühtne enam-vähem ongi, tase on erinev. Lääne Nigulas sa ei saa nii head haridust kui Haapsalus. vaata juba huvihariduse mitmekesisust.

?
9 aastat tagasi

Haapsalu linnal on haridusosakond.Ja kus on Lääne-Nigula vallal oma haridusosakond?Linna alla nagu vene ajal nad ei käi ammu,aga oleks siis vähemalt ûhtne hariduspoliitikagi regioonil olemas.

243
9 aastat tagasi

raamatupidajate palk on väike ja teevad oma tööd hästi. las käivad vahepeal ringi, pea on siis täpsem.

Lugenu
9 aastat tagasi

Uskumatu, SUPIVARASTE KARISTAMATU SIGATSEMISE AVALIKUSTAMIST, nimetatakse nüüd lasteaiasiseseks võimuvõitluseks. Vat see on alles linnavalitsuse ringkaitse tase. Kas nii lihtne ongi avalikkust eksitada?

nõustun
9 aastat tagasi
Reply to  Lugenu

hästi öeldud!!! ja huvitav on see,et kui üks supivarastest häbiposti üles pannakse,siis kriitikat ei vääri mitte tema tegemised,vaid selle,kes piisavalt eetiliselt teo toimepanijaga ümber ei käinud. selle kohta ütleks mina nii,et Karilaid oli sellise inimesega veel ülearu leebegi. kui täht ei ole veel aru saanud,et ise tagasi astuda, siis tõenäoliselt loodab ta,et lv seinad jälle armu annavad, aga naiivne oleks loota,et juhina jätkates teda kusagilt saalist välja ei vilistata.

küsimus
9 aastat tagasi
Reply to  Lugenu

mis mõttes supivaraste? Pole kuulnud, mis selle teema all mõeldakse?

Lugenu
9 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Selle teema all mõeldakse lokaalset kommunismi, kus “Päikesejänku” juhid katsid oma kabinetis, linnavalitsuse valitud seltskonnale, üliodava lõunalaua. Lihtlabaselt varastasid toidu laste tagant ja seda mitme aasta vältel. Abi-linnapea ei näinud selles mingit probleemi, algatas vaid sõnumitooja lintšimise,

just,just
9 aastat tagasi
Reply to  Lugenu

ja nii oligi,kuigi supivaraste teo kinnimätsimises oli suuremaks jõuks linnapea ise ja täitsa juhuslikult oli ja on selleks lasteaia juhiks reformierakondlane. vaadates lasteaia hoolekogu liikmeid,siis pole ka imestada,kuidas sellel kõigel toimida lasti.lisaks oli vist ka tähe lapselaps lasteaias hoida olnud,kuid täht ei olnud just aktiivsust tasumisel üles näidanud. igatahes oli täht peale avalikustamist kõvasti möllamas ja trampimas käinud,kes teda reeta julges.

Karilaid
9 aastat tagasi

kuningaks!

Karilaid
9 aastat tagasi

peaks ka teistes osakondades tuulutama. See aastaid ühel kohal istuv kari kõrgepalgalisi ülbeid ametnikke tuleks kõik välja vahetada ja koosseisu poole vähendada.Elanikke linnas ja töötajaid nii vähe, aga kus on aselinnapeasid ja raamatupidajaid.

jah
9 aastat tagasi
Reply to  Karilaid

mõni raamatupidaja saab palka suisa mitme koha peal, nii, et aega on jalutada ringi