Piirivalve pöörab Eesti merealale kõrgendatud tähelepanu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Seoses Rootsi kaitseväe operatsiooniga Stockholmi saarestikus võimaliku veealuse tegevuse tuvastamiseks pöörab ka Eesti piirivalve oma merealale rohkem tähelepanu.

“Politsei- ja piirivalveamet tegeleb tavapärase mereseirega, mille käigus pöörame kõrgendatud tähelepanu oma merealale, et tuvastada võimalikke anomaaliaid,” ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja teabehalduse ja menetluse alal Priit Pärkna BNS-ile. “Oleme suhelnud oma partneritega ja vajadusel oleme valmis reageerima võimalikele vahejuhtumitele,” kinnitas Pärkna.

Rootsi kaitsevägi jätkab otsinguid Stockholmi saarestikus veel vähemalt paar päeva ka siis, kui midagi ei leita. Esmaspäeval jätkatakse operatsiooni täies mahus, ütles kaitseväe esindaja usutluses ajalehele Svenska Dagbladet.

Neljandat päeva kestvates otsingutes osaleb nii koptereid, mereväealuseid kui maavägede üksusi.

Kontradmiral Anders Grenstad ütles pühapäeval, et välismaise veealuse tegevuse kohta Stockholmi saarestikus on saadud kolm usaldusväärset tähelepanekut, neist kaks reedel ja üks pühapäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments