Moskva: Rootsis otsitav allveelaev on ilmselt hollandlaste oma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vene kaitseministeerium soovitab Rootsi sõjaväele otsida territoriaalvetest mitte Vene, vaid Hollandi allveelava.

“Soovitame Läänemerel pingete lõdvendamiseks ja Rootsi maksumaksjate kulude kokkuhoidmiseks küsida selgitust Hollandi merejõudude juhatuselt. Asi on selles, et just Hollandi diiselallveelaev Bruinvis täitis eelmisel nädalal Stockholmi vahetus läheduses praktilisi ülesandeid, sealhulgas ka avariilise pinnaletõusu elemente, millest tehtud fotod sattusidki Rootsi ajakirjandusse,” ütles Vene kaitseministeeriumi esindaja esmaspäeval ajakirjanikele.

Tema sõnul sisenes Hollandi allvelaev Bruinvis 17. oktoobril Tallinna sadamasse. “Ning tõenäoliselt täna asub allveelaev tagasiteele,” lisas infoallikas.

“Jääb vaid loota, et see teave aitab Rootsi mereväel avastada teda tagasisõidu mõnesse Hollandi mereväebaasi,” ütles infoallikas.

“Vene kaitseministeerium osutas juba 19. oktoobril rootslastele nende tulututes otsingutes jõukohast abi, kinnitades, et mingeid avariiolukordi ei ole Vene sõjalaevadega, kaasa arvatud allveelaevadega, sündinud. Põhimõtteliselt oleks juba sellise ametliku avalduse fakt iseenesest pidanud Rootsi mereväe juhte viima mõttele, et nad ei otsi ilmselt õiget asja,” ütles Vene kaitseametkonna esindaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments