Läänemaa JK võitis ülitähtsas mängus Tondit

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

jalgpall

Läänemaa jalgpalliklubil on kodustaadionil peetud mängudes läinud paremini kui võõrsil. Foto: Arvo Tarmula/arhiiv.

Pühapäeval Tallinnas Maarjamäe kunstmuruväljakul JK Tondi üle saadud 5:1 võit säilitas lootuse, et Läänemaa jalgpalliklubi jääb 2. liigasse püsima.

Pärast pikka mõõnaaega saadab Läänemaa jalgpalliklubi taas edu, sest 12. oktoobril mängiti Rummuga viiki ning möödunud pühapäeval, 19. oktoobril alistati ülekaalukalt 5:1 JK Tondi. Läänemaa JK treeneri Aavo Tominga sõnul võis Tondi neid natuke alahinnata.

„Kodus saime neilt kaotuse. Kodus mängisime aga hästi noorte poistega. Eile oli natuke parem rivistus,” ütles Tomingas.

17. juulil Haapsalu staadionil peetud mängus kaotas Läänemaa Tondile 5:1. Nüüd oli tulemus vastupidine. „Mulle tundus, et nad võtsid meid nii, et „oh, teeme neile noortele kohe ära,” lausus Tomingas.

Läänemaa edukaim väravakütt oli Martin Salf, kes lõi 3 väravat. Peale tema kergitasid Läänemaa skoori ka Kristo Linder ja Aleksandr Molkov.

Läänemaa käes olid juhtohjad kogu mängu, sest juba esimene poolaeg lõppes tulemusega 4:0. Salfi väravad tulid 22., 34., ja 42. minutil ning Linderi oma 38. minutil.

Molkov lisas meie meeskonna tulemusele omalt poolt teisel poolajal veel ühe värava, mille ta lõi 53. mänguminutil. Tondi ainsa värava lõi 66. minutil Boriss Šipunov.

Kõik väravad löödi mängusituatsioonidest, penalteid seekord ei määratud. Läänemaal õnnestus vältida ka kaartide korjamist, mis on meeskonnal sel hooajal olnud suureks probleemiks.

Pühapäevane mäng peeti märjal murul. „Terve mängu tuli õrna uduvihma. Väljak oli libe,” ütles Tomingas. Õnneks ei saanud ükski mängija selle tõttu kukkudes viga.

Tondiga peetud kohtumises toetasid Läänemaa võistkonda Tominga sõnul ka mõned mängijad Taebla JK ridadest. „Meil oli kolm varumeest,” ütles Tomingas.

„Mäng ei olnud isegi väga kiire, aga kasutasime ära, et võitsime palli, ja siis ründasime teravalt vastu. Tekitasime vastastele survet ja sealt tulid eksimused. Nii need väravad tulid,” lausus Tomingas.

Viimastes mängudes näidatud paremate tulemuste põhjus on Tominga sõnul lihtne. „Mängijad on kohal olnud, muud mitte midagi. Kui meil oleks mängijad kohal terve hooaja, siis ei peaks sellist [liiga] tagaotsa juttu üldse rääkima,” lausus Tomingas.

Läänemaa JK on praegu Eesti 2. liiga läänetsooni arvestuses 12. kohal. Üldse osaleb liigas 14 võistkonda. Hooaja kaks viimast meeskonda langevad liigast automaatselt välja. 12. kohal olev meeskond peab liigas püsimiseks võitma 3. liiga parimate meeskondadega peetavad üleminekumängud.

Seetõttu on väga vaja, et Läänemaa võidaks tuleval pühapäeval Haapsalu staadionil Viimsi MRJKga peetava mängu. Viimsi hoiab 2. liigas praegu 6. kohta. „Kui meil õnnestuks kodus võita, pääseksime isegi üleminekumängust,” ütles Tomingas.

„Viimsil on ka suhteliselt noor võistkond, aga nad käivad kogu aeg trennis. Meil on [sellega] natuke halvasti. Poisid on laiali,” lausus Tomingas.

Näiteks kaks väga tähtsat Läänemaa mängijat, väravavaht Hendrik Siht ja meeskonna kapten Bert Rotberg, läksid hiljuti kaitseväkke. „Ilma lahinguta me asja ei jäta,” lisas Tomingas eelseisva mängu kohta.

27. juulil võõrsil peetud mängus kaotas Läänemaa Viimsile 2:1. Tominga hinnangul on Läänemaa JK-l läinud kodustaadionil mängitud kohtumised veidi paremini kui võõrsil peetud mängud.

See annab lootust, et 26. oktoobril kell 12 Haapsalu staadionil algavas kohtumises suudetakse Viimsist üle olla ja tagada endale koht 2. liigas ka tulevaks hooajaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jeebus
9 aastat tagasi

vot seda on meeldiv juba lugeda (treeneri kommentaarid) ning põhjalik ülevaade. Pean silmas siinkohal eelmist LJK uudist, kus nad viigistasid Rummuga. Kiitused hr Hepnerile!