Repliik: Häbi, Jaanus!

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nii ei tehta. Kui hoolid asutusest ja seal töötavaist inimestest, siis nii ei tohi käituda. Me kõik saame  aru, et Sul on praegu raske aeg. Kohus mõistis eile süüdi Priit Toobali ja Lauri Laasi ning terve Keskerakonna. Sinu erakonnast riigikogu liikmed on poliitilist võitlust pidanud vahendeid valimata, rikkudes kirjavahetuse saladust.

Sinu erakonna esimees Edgar Savisaar mõistis Toobali ja Laasi meedia vahendusel õigeks. Savisaar sisendas taas oma poolehoidjaile, et keskerakondlasi kiusatakse ebaõiglaselt taga. Sa ise käitusid vaoshoitumalt, öeldes, et mõistad võõraste kirjade lugemise hukka. Aga lisades, et kohus on mõistnud liiga karmi karistuse. Sõnaseadmises oled Sa palju osavam kui Savisaar.

Seda juhtub ikka, et inimesed ei saa oma tööga hakkama. Samuti seda, et inimeste koostöö ei klapi. Kui alluva ja ülemuse vahel pole teineteisemõistmist, siis enamasti peab lahkuma alluv. Kui Epp-Mari Tähe tööpanus ja -oskused ei sobi praegusele linnavalitsusele, siis pole midagi teha, tal tuleb uus amet otsida. Avaliku kirja vahendusel sobib kangutada poliitikuid, üht linnavalitsuse ametnikku kindlasti mitte. Kas mõni endast lugupidav haridusproff julgeb Tähest vabanevat kohta vastu võtta? Kahtlen selles.

Andrus Karnau

Lääne Elu peatoimetaja

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati.A.
9 aastat tagasi

Väsinud tähed hakkavad tasapisi ää kustuma! Kui argumendid ja muud selgitused puuduvad, siis õeldakse ainult, et nii ei ole viisakas. Aga kuidas siis on viisakas? Kas kõiki salatsedes teha on viisakas ja eriti veel avalikul sektoril, kes ise elatub maksumaksja rahadel?

mailis
9 aastat tagasi

Suklese kirujad igas kommentaaris! Saate uue linnapea, aga teie kirumine ei muutu nii.kui.nii—-jätkake rõõmuga, kui sellest rahuldust saate,Ilusat sügist teile kõigile.

mailisele
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Arvan, et paljud kirujad on rohkem seda meelt, et Sukles võiks hakata ükskord tööle ja lõpetagu see ülbitsemine. Kaldun arvama, et näiteks hr P. Vikman linnapeana poleks mingil juhul selline ülbik. Loomusesse on juba sisse kirjutatud inimese iseloom ja seda muuta ei saa. Varemalt Sukles sundis end, aga aastad teevad oma töö ja väsimusest tuleb välja tegelik palge.

Lammas
9 aastat tagasi

Jep, paneme Karnau linnapeaks ! Küll teeks kui saaks .. on vist see mõte ?

Väga
9 aastat tagasi

Tubli lugemine ,igaljuhul mitte midagi EI muutu,enne,kui see sukles sealt KRAANIDE juurest minema ei lööda,vaadake mis varga lõust ees wtf

oma mätta otsast
9 aastat tagasi
Reply to  Väga

Minule ei tule linnapea meeldegi, sest minu eluke sõltub hoopis millestki muust kui linnapea tegemistest. Kahju, et sinu nägu varju jääb- saaks näha ka ausa inimese portreed.

Kodanik
9 aastat tagasi

Kahju lihtsalt, mis Haapsalus toimub? Alles eile nägin, kuidas üks Hr. sugeldus prügikasti ühe kaupluse ees. Naljakaks tegi selle juhtumi see, et ta kandis tuulejopet, mille seljal ilutses kiri ” Teeme Eesti paremaks”
Tundub, et meie poliitikud teeved endast kõik, et hävitada tavalise inimese elu.
Jõudu Eesti ja Haapsalu.

njah
9 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

reform võiks kinkida oma jope kirjaga “Haapsalus on hea!”

!
9 aastat tagasi

OSAKOND?

...
9 aastat tagasi

Sarnane lugu-?Keegi läks ôue une ajal vaipa kloppima.Nii mônigi oleks ikka edasi maganud…Kuid siis ûks hakkas läbi akna ôiendama,nii et viimsel kui inimesel uni ära aetud!

kodanik
9 aastat tagasi

Ei saa jätta mainimata, et üks mees, keda jõuluvanaks kutsuti ja kellel puudus oma ametis igasugune võimekus, püsis terve valimistsükli ametis just tänu Karilaiule.

Jätkuks
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Tänu sellele, et Jõuluvanal puudus igasugune võimekus, jäid kõik haridusprobleemid ilmselt proua Tähe õlule ja too tegutses koos arstist linnapea Suklesega linna haridusmaastikul, tegid koos reforme. Ehk mäletate, et volikogu ees hariduse küsimusi kandis ette just linnapea, aga mitte jõuluvana. Nüüd, siis enne valimisi on avanenud Karilaiu silmad. Võtku eelkõige Sukles ette ja siis mingu tema alluvate kallale. Aeg oleks linnavalitsuse juhtimises midagi kardinaalsemat ette võtta, kui ainult hariduse küsimustega pinnavirvendust tekitada.

mnjah
9 aastat tagasi
Reply to  Jätkuks

No aga hetkel on tal ju Põld seal,järelikult ei ole see ka pädev. Kes sinna osakonda veel kuulub? Reformigu minema kõik ühe hoobiga ja uus inimene,kes abilinnapeaks tuleb paneb ise oma meeskonna kokku.

Karilaiu
9 aastat tagasi

käitumine on ainuõige.Kohalik kobruleht ongi koht,kus asjadest räägitakse-avalikult,et mitte kinni mätsida.Samas ei leia ,et lehel on õigus hakata Karilaidu osatama ja mingeid tobedaid paralleele tõmbama-see jäägu parteide omavaheliseks asjaks,Hetkel on Haapsalu hariduselu täiesti hall,kui nii võib öelda.Sukles on hariduse linna kaelast ära sokutanud riigile,aga riigiga peaks asju ajama mõni särav isiksus,mite sabas sörkija.Ootaks siis nüüd ajalehelt analüüsi,milles see pr.Täht nii tubli ja innovaatiline on,kui linnapealne kõmu on otse vastupidine ja küllap teab volikogu esimeeski pisut rohkem,kui tavaline linnakodanik

To Kari
9 aastat tagasi
Reply to  Karilaiu

Tee endale selgeks, et kui hariduseluga Haapsalus on nii nagu on, siis selles on oluliselt otseselt süüdi Karilaid ise ja mitte keegi teine. Ärgu hakaku ajalehe veergudel inglikest mängima. Olles saanud rahva mandaadi, nagu ta ise suuresti öelda kavatseb ja olles juba aastaid kohaliku rahvaesinduse volikogu juht, peaks tal olema selge nägemus haridusreformist. Nagu ta nüüd oma avaldusega tõestas, tal puuduvad selged linna hariduse arengusuundumused.

Haridusinimene
9 aastat tagasi

Kas nüüd Karilaiu avalik kiri just parim lähenemine oli, kuid kahjuks sisu oli õige 🙁 juba ammu ootaks sellele kohale tegusat, energilist, kaasavat ja pisutki karismaatilisemat inimest, keda suhteliselt melanhoolne linn väga vajaks 🙂 Täht ei ole kindlasti mitte rumal inimene, kuid antud ametikoht lihtsalt ei ole tõesti üldse temale…

haridusinimene
9 aastat tagasi
Reply to  Haridusinimene

Mina küll ei kujutaks ette, kui riiklikult võttes esitaks president avaliku kirja ajakirjanduse kaudu mingile ministrile, et viimane viiks läbi reformi tolle haldusalas olevas ametis. Jabur ju? Kui ikka olukord on nii kehv, siis võiks ju linnapea letti kutsuda ja kuulda selle mehe suust, mida ta asjast arvab. Nüüd nagu turu muttide jutt, keegi rääkis, aga ei viitsi kontrollida. Kas ikka on kõik osapooled koos istunud ja avameelselt avamust avaldanud, või kõik käib ikkagi anonüümselt selja taga?