Laasi ja Toobal: me ei lahku riigikogust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lauri Laasi ja Priit Toobal kinnitavad, et nad ei plaani riigikogu liikme kohalt tagasi astuda, teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Laasi ja Toobal rõhutavad, et ei pea seda sammu vajalikuks kolmel põhjusel: “Esiteks, me ei tunne endal süüd ega pole seadust rikkunud; teiseks, süüdimõistev otsus pole jõustunud, selle otsuse saab teha ainult Riigikohus; kolmandaks, seda kas me sobime parlamenti või mitte, ütlevad 1. märtsil meie valijad.”

Harju maakohus leidis täna, et Toobali ja Laasi süü eraviisilisele jälitustegevusele ning sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ja Toobali puhul veel ka dokumendi võltsimises ning erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumises on tõendatud. Keskerakonna mõistis kohus süüdi juriidlise isikuna, Onksion jäi aga süüdi eraviisilises jälitustegevuses ja sõnumisaladuse rikkumises.

Kohus mõistis Onksionile rahalise karistuse summas 640 eurot, Laasile üheksakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga ning Toobalile liitkaristusena aastase tingimise vangistuse kolmeaastase katseajaga. Keskerakonda karistas kohus 10 000-eurose sunnirahaga, millele lisanduvad menetluskulud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
luxsuv+linn
9 aastat tagasi

kriminaalid TOOMPEAL elagu EESTI.

luxsuv+linn
9 aastat tagasi

kriminaalid tooepeal elagu EESTI.

juku
9 aastat tagasi

vott see on matslik otsus