IRL viib läbi maksureformi küsitluse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

IRL alustab üleriigilise küsitlusega, mille käigus küsitakse inimeste arvamust madalapalgaliste maksuvabastuse kohta. Küsitlus jõuab inimeste postkastidesse alates järgmisest nädalast. IRLi kodulehel on võimalik sellele vastata juba tänasest, teatas IRLi pressiesindaja Kaido Kukk.

„Kutsun inimesi meie küsitlusele vastama – saadaval tagasisidel on IRLi jaoks väga suur väärtus, sest kogume kokku kümnete tuhandete eestimaalaste arvamuse nii IRLi poliitika kui Eesti elu kohta laiemalt. Tagasisidet arvestame oma valimisprogrammi koostamisel,“ ütles IRLi peaministrikandidaat Juhan Parts.

„Küsitluse pearõhk on suunatud madalapalgaliste maksuvabastuse reformile. IRLi Rahvakogu käis augusti lõpus välja madalapalgaliste maksuvabastuse idee, et palgatööd tegev inimene elaks oma palgast paremini ära. Reformi tulemusena vabastatakse 500 eurot teenivad inimesed tulumaksu maksmisest. Vähem tulumaksu maksavad ka kuni 846 eurot teenivad inimesed, kelle täiendava tulumaksuvabastuse suurus sõltub palganumbrist,“ rääkis Parts.

„Küsitlusega soovime teada, mis on inimeste arvamus madalapalgaliste maksuvabastusest ning kuidas oleks seda kõige mõistlikum rakendada. Samuti uurime, mis on kõige olulisem teema või probleem Eestis ning mida tuleks teha, et elu läheks paremaks,“ selgitas Parts.

Tegemist on IRLi kolmanda üleriigilise küsitlusega. Kahele eelmisele küsitlusele, mis toimusid aastatel 2011 ja 2013, vastas kokku rohkem kui 90 000 inimest üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
9 aastat tagasi

Mõistlikum oleks astmeline tulumaks nagu kõigis Põhjamaades. E. mida rohkem teenid,seda rohkem maksad. Sest seda rohkem saad ka tulu…Ja eriti haletsusväärne on Eesti (erandlik) võrdne kohtlemine- mingi rikkumise eest saab 100 euri trahvi nii miinimumpalgaline kui miljonär (Saareväli nt. )….