SLK juht Tõnis Rihvk: Olime sunnitud esimese MKM hanke tulemuse vaidlustama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaevad Rohukülas 024Parvlaevad Rohukülas. Foto: Urmas Lauri

SLK otsustas vaidlustada riigihanke „vedaja leidmiseks Rohuküla-Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidel őigusega omandada liiniveoks kasutatavad jääklassiga reisiparvlaevad" mittekvalifitseerimise otsuse.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tőnis Rihvki sőnul otsustati hanke mittekvalifitseerimise tulemus vaidlustada pärast pőhjalikku dokumentide analüüsimist, sest leiti, et pőhilised mittekvalifitseerimise pőhjused olid juriidilist ja administratiivset laadi, mitte seotud MKMi poolt seatud hanketingimuste sisulise mittetäitmisega.

„SLK on teinud aastaid tööd selle nimel, et parvlaevateenuse kvaliteet paraneks ja me ei pea őigeks seada ohtu parvlaevateenuse jätkumist vői vőimalikku kvaliteedilangust, mis vőiks olla tingitud bürokraatlikest takistustest,“ sőnas Rihvk. Ta lisas, et SLK usub omapoolse pakkumise realistlikkusse ja vastavusse varem esitatud nőudmistega, kuid see kuulutati mittekőlblikuks suuresti bürokraatlike, mitte sisuliste argumentide tőttu.

„Oleme 20 aastat pingutanud selleks, et parandada mandri ja saartevahelist parvlaevateenust ja kindlasti oleme huvitatud ka edaspidi selle arengusse panustama. Saarlased ja saartele sőita soovivad külalised ei peaks pärast 2016. aastat kahtlema praamiliikluse jätkusuutlikkuses, turvalisuses ja kvaliteedis. Kui riigil on reaalselt olemas pakkuja, kelle parvlaevad ja opereerimiskogemus vastavad nii tarbijate kui ka riigi nőudmistele, ei tohiks bürokraatlike takistuste tőttu eraettevőtteid süsteemist välja tőrjuda,“ selgitas Rihvk.

Vaatamata eelmise hanketulemuse vaidlustamisele esitab SLK täna ka uue pakkumise, mis on kindlasti konkurentsivőimeline. „Me oleme korduvalt juhtinud nii vastavate ametkondade kui ka avalikkuse tähelepanu riskidele ja vőimalikele ohtudele, mis kaasnevad parvlaevade hankimisel kiirustades ja iga hinnaga. Arvame jätkuvalt, et riik ei peaks vőtma liialt suuri kohustusi ja riske vaid hetkeliste populaarsete otsuste nimel, kuigi turul on olemas konkurentsivőimeline ja kvaliteetne teenusepakkuja,“ sőnas Rihvk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments