Noarootsi naine sattus libakõne ohvriks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Reedel kella 2 paiku helistati Noarootsis Österby külas elavale venekeelt kõnelevale naisterahvale lauatelefonile ja anti teada, et tema pojaga on probleeme, mille lahendamiseks on vaja raha.

Peale kõnet saabus naise ukse taha noorem mees, kellele naine andis oma pangakaardi koos PIN koodiga. Esialgsetel andemetel võeti pangakaarti kasutades arvelt 300 eurot sularaha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuidas ikka suudetakse?
9 aastat tagasi

Kuidas tuleb inimene selle peale, et ta annab oma kaardi kellegi kätte ja pin koodi samuti? Helista oma lapsele siis enne, et kontrollida. Krt nendest skeemidest on ju nii palju räägitud.

läänemaalane
9 aastat tagasi

Artiklis on ju selgelt öeldud , et venekeelne naine . Ega venekeelsed ei loe ega kuula eestikeelseid uudiseid , kus räägitakse libakõnedest , arvan ma . Sellest ka antud olukord .Normaalne inimene ei anna oma PIN´koode kellelegi . Ilmselt aeti inimene nii segadusse , et terve mõistus kadus ära !

teadja
9 aastat tagasi
Reply to  läänemaalane

Venekeelne asjaajamine käib seetõttu et leedukad ei oska eesti keelt nii hästi et inimene ära lollitada. Eestis on mitu punti kinni pandud aga tulevad uued. Kui inimene öösel kell 2 üles ajada ja teatada talle lapsega juhtunud raskest avariist milles ta süüdi on ja on ka ohvreid siis jookseb mõistus ikka kokku küll. Helistada ei saa sest sind hoitakse nii kaua jutuga kinni kuni kuller saabub raha järele. Nii lihtne see ongi, ja see konkreetne naine oli varem kuulnud sellistest skeemidest aga järelikult oli jutt nii veenev. Hoiatage oma vanemaid veel ja veel kuna ei tea kes on järgmine.