Aivar Lämmergas avas Lihulas tehnoülevaatuspunkti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänasest on Lihulas transpordifirma L&L maa-alal avatud autode tehnoülevaatuse punkt.

Lihula transpordifirma L&L juht ja Põhjala Tehno OÜ juhatuse liige Aivar Lämmergas ütles, et tal oli ülevaatustega kavas alustada juba juulis. „Aga seis oli nutune, ehitajad läksid tähtajaga üle. Muudkui venis ja venis,“ nentis Lämmergas. Lisaks veel vähemalt seitse komisjoni, et bürokraatiamüürist läbi murda.

Lämmergase asutatud L&L on tegutsenud 20 aastat. „Kogu selle aja olen oma autosid ja busse Pärnusse ja Koongasse ülevaatusele saatnud. Meeletu aja- ja kütusekulu. Ja kui sõiduk esimese korraga läbi ei pääse, tuleb uus reis ette võtta,“ ütles Lämmergas.

Et Lõuna-Läänemaale on ülevaatuspunkti vaja, seda on Aivar Lämmergas juba viimased 15 aastat plaaninud.

Ülevaatuspunkti hoone ehitas nõukogude aja lõpuaastail toonane Lihula autobaas. Et pikad veoautod ülevaatusele mahuksid, tuli hoonet ümber ehitada. „Nii sõiduautod kui ka bussid ja rekkad, kõik mahuvad nüüd ülevaatusele,“ ütles Lämmergas. „Seadmed on uued ja moodsad.“

Tehnoülevaatuspunkti rajamine läks Lämmergasele maksma kaugelt üle 200 000 euro. „Kõik on minu enda raha, ühestki Euroopa fondist pole ma sentigi saanud,“ lausus Lämmergas.

Lihulas hakkavad tehnoülevaatust vahetuste kaupa tegema Mati Leit Haapsalust ja pärnakas Kalle Koit.

„Õige möll läheb ülevaatuspunktides lahti umbes veebruari lõpus, nii on mulle teiste punktide omanikud rääkinud,“ ütles Lämmergas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jürka
9 aastat tagasi

Igati asjalik ettevõtmine. Tänud Aivarile visaduse eest!

kohalik
9 aastat tagasi

Tubli töö Aivar !