Koolijalgpalli esimese vaatuse võitis Haapsalu põhikool

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsal põhikooli jalgpallurid

Läänemaa meistrid – Haapsalu põhikooli I jalgpallimeeskond. Foto Bert Rotberg

Läänemaa Koolispordi Liidu 7.-9. klasside jalgpalli meistrivõistlustel oli kaheksast osalenud võistkonnast parim Haapsalu põhikool. 

Selle õppeaasta avavõistlusel näitasid võistlema tulnud koolid ilusat jalgpalli. Medalimängudele, ehk play-offi nelja parema hulka pääsemiseks tuli olla alagrupis kahe parema hulgas. Seda suutsid A grupist Lihula gümnaasium ja Noarootsi kool ning B grupist Haapsalu põhikooli I võistkond ja Virtsu Kool.

Just kahe Lõuna-Läänemaa kooli, Lihula ja Virtsu pääsemine nelja parema hulka oli selle võistluse suurim tähelepanek treenerite poolt. Lisaks veel Noarootsi Läänemaa teisest servast ja Haapsalu põhikool Läänemaa pealinnast ja saamegi rääkida korralikust geograafilisest kandepinnast.

Poolfinaalidest pääsesid finaali Lihula, võiduga Virtsu üle ja Haapsalu põhikool võiduga Noarootsi üle.

Finaalis alistas Haapsalu Põhikooli I 3:0 Lihula gümnaasiumi ning pronksimängus pärast 1:1 lõppenud normaalaega Noarootsi penaltitega Virtsu kooli.

Turniir toimus Haapsalu kunstmuruväljakul. Võistluste peakohtunik oli Aavo Tomingas ja mänge vilistasid Läänemaa Jalgpalliklubi jalgpallurid Bert Rotberg ja Kaarel Koel.

Koolide järjestus:

Läänemaa meister Haapsalu põhikool I (õp. Erkki Lass) koosseisus Kristo Enn, Jako Kariste, Karmo Einmann, Siim Pikkaro, Karel Saarkopli, Sten-Mark Alberg, Andre Kaja.

II koht Lihula gümnaasiumile (treener Jaanus Getreu).

III Noarootsi kool (õp. Silver Schönberg).

IV Virtsu kool (õp. Eduard Brock).

V Haapsalu põhikool II (õp. Erkki Lass).

VI Oru kool (õp.Renno Silde).

VII Palivere põhikool (õp. Väino Munskind).

VIII Risti kool (õp. Ulrika Tülp).

Haapsalu põhikool sõidab Läänemaad esindama Eesti Koolispordi Liidu finaalturniirile Paidesse. Rahvaliiga vabariiklikus finaalis Valtus esindavad kodumaakonda Noarootsi ja Virtsu. 

Läänemaa koolidel on sel õppeaastal ees palju jalgpallivõistlusi: parimad selgitatakse veel 10.-12. klasside, 4.-6.klasside ja tütarlaste 7.-9. klasside arvestuses.

Samade vanuseastmete parimad selguvad ka saalijalgpallis ning lisaks toimub saaliturniir 1-3.klasside poistele.

Jaanus Getreu

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments