Polar Tekstiil sai maksuvaidluses võidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Esmaspäeval tühistas Tallinna halduskohus Haapsalu õmblusfirma Polar Tekstiili kohta tehtud maksuotsuse.

„Tallinna halduskohus rahuldas Polar Tekstiili kaebuse ning tühistas Lääne maksu- ja tollikeskuse 31. detsembri 2009 maksuotsuse,” ütles Tallinna kohtumaja pressiesindaja Anneli Vilu.

Vilu lisas, et tegemist on jõustumata otsusega, otsuse võib edasi kaevata 15. oktoobrini.

Krediidiinfo andmeil on 23 töötajaga Polar Tekstiili vaidlustatud maksuvõlg 5,49 miljonit eurot. Ettevõtte intressivõlg on ligi 5,9 miljonit eurot. See on Eesti suurim maksuvõlg.

Kohtul kulus otsuse lagetamiseks mitu kuud, otsuse väljakuulutamine lükkus esialgu edasi kuude kaupa, hiljem nädalate ja siis päevade kaupa.

„Kohus lükkas otsuse edasi asja erilise keerukuse ja väga suure mahu tõttu,” põhjendas Vilu.

Polar Tekstiili osakapital on 6395 eurot, sellest kuulub 1279 eurot Stanislav Podžukile ja 5116 eurot Bahamas registreeritud Polar Consulting INC-le. Ettevõtte mullune müügitulu oli 6,3 miljonit eurot, kahjum 24 000 eurot.

Polar Tekstiil on Haapsalu Nurme vabrikuga seotud ettevõte, mis tegeleb rõivaste hulgi- ja jaemüügi ning pealisrõivaste tootmisega. Ettevõte märgib aastaaruandes, et jätkuva maksuvaidluse tõttu kulus palju raha juriidilisele abile.
Maksuvõlg tõusis üles pärast maksu- ja tolliameti revisjoni, mis oli 2006. aasta lõpust 2009. aasta lõpuni. Revisjoniga tehtud maksuotsusega ei olnud Polar Tekstiil nõus ja esitas 2010. aasta alguses kohtule kaebuse maksuotsuse tühistamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga kohus ?
9 aastat tagasi

Ja mida oli seal neli aastat kohtus arutada ? Kohtuasjadega venitamine on lausa naeruväärsuseni jõudnud.

tohoh
9 aastat tagasi

3 aastat tegi Maksuamet revisjoni, nagu Venemaal Jukosega juba!
Kuidas selline firma küll samas töötada sai ja hingusele ei läinud?