Laupäeval toimub Lääne-Eesti rahvaralli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rallitada urmas lauri

Kus rallirada kulgeb, see on korraldajatel juba tähistatud. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval, 20. septembril toimub siis tänavuse rahvaspordisarja viimane võistlus – Lääne-Eesti rahvaralli Uno Aava rändkarikale.

Ralli hoolduspark asub Kiltsi lennuvälja territooriumil, kohapeal on ka toitlustaja ja kommentaator kes püüab rahvast kursis hoida rajal toimuvaga.

Kogu ralli kulgeb Ridala valla teedel ja kõik katsed on rahvale hästi jälgitavad. Kruusakatsele peab muidugi varem minema kas siis finiši poolt või stardi poolt.

Kiltsis asuvad katsed on betoonil-asfaldil, kuid üks katse on ka Valgevälja karjääri lähedal kruusateel.

Rajad lähevad kinni Kiltsis hommikul kell 9.30 ja esimene auto stardib kell 10.30.

Ka teine katse on selsamas lQhedal ning pool sellest sõidetakse kruusal, pool betoonil. Sõitjatel on võimalus sõita kas kruusarehviga, slikiga või siis tänavarehviga omal vabal valikul.

Kruusakatse läheb tavaliikluseks kinni kell 13.

Võistlus toimub karussellsüsteemis, igat katset sõidetakse kaks korda järjest.

Ralli esimene pool koosneb kuuest katsest ja siis tuleb pikem teeninduspaus, mil ajavõtumeeskonnad kolivad uude kohta ning siis järgneb teine neljast katsest koosnev ring.

Esimene auto peaks finišisse jõudma orienteeruvalt 16.27. Korraldaja on sel korral mõelnud alustada võistlust tavapärasest erinevalt ning esimesena lähevad rajale SU klassi autod.

Peale SU klassi lähevad rajale ML, NAISED, J-18, 2WD-V, 2WD-S ja 4WD. Rallile eelregistreerus 71 ekipaaži, kuid ajagraafikus on ruumi kuni 85 autole.

Kohe, kuid võistlussõidud on lõppenud, toimub Kiltsis ralli parimate autasustamine ning siis suunduvad rahvasportlased Haapsallu Promenaadi hotelli, kus toimub tänavuse hooaja lõpetamine ning antakse kätte käesoleva aasta kiirematele nende väljateenitud karikad.

Võistluse ning lõpupeo korraldab MTÜ Igaühe Terviseklubi.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
9 aastat tagasi

miks on SU klass tõstetud esimeseks

Kalle
9 aastat tagasi
Reply to  huviline

Korraldaja soovis nii.