Poksiklubi Hapsal alustab

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Poks on spordiala mis on kujundanud rahva seas vastakaid seisukohti. Poolt või vastu…? Üks on aga kindel, et nn saalialadest on poks üks mitmekülgsemaid spordialasid üldse, kus leiavad rakendust pea kõik lihasegrupid ja seda mõõdukuse piires, tagamaks proportsionaalse füüsilise arengu.

Vähe sellest, sest samas arendab ta ka mõttetegevust, sest leida tuleb lahendeid väga mahukast tehnikaarsenalist, kuidas vastast nö üle kavaldada.

Kohane on väide, et poks on omamoodi malemäng.

Statistika andmeil on poks ka üks traumavaesemaid spordialasid. Tõsi, võistlusspordina pole teatud ohud välistatud, sest tegemist on oma olemuselt rusikavõitlusega, kus kompromissid välistatud, ent võistlustel osalemine ei ole teps mitte kohustuslik.

Ka sparringud trennides ei ole kohustuslikud, ehkki kiusatus neist osa saada tekib igal trennides osalejal hiljem või varem. Valik on vaba.

Täna, lootusetult mugavdunud elulaad dikteerib vajaduse tegeleda spordiga, tagamaks normaalse füüsilise arengu. Terves kehas terve vaim, mitte vastupidi.

Siinkohal teadmiseks, et kevadel ilmunud raamat, „Poks- olümpia stiil” (autor Ülo Telgmaa) sisaldab poksispordi tehnika põhitõdesid ja on asendamatu abimees alaga tutvumisel-tegelemisel.

Kuna Haapsalus on taas kasvanud huvi poksispordi vastu, siis teadmiseks, et poksitreeningutest on võimalik taas osa saada ja sedakorda Nikolai gümnaasiumis.

Tegemist saab olema nn olümpia stiiliga, st välistatud on löögid jalgadega, küünarnukiga jms idamaisega.

Treeningud toimuvad kolm korda nädalas, esmaspäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti, kestvusega 1,5 tundi. (kell17.30-19.00) Treeninguteks vajalik varustus on saalis, väljaarvatud individuaalsed vahendid, kuid viimaste vajaduse ja loetelu määrab treener treeningute käigus. Huvilistel (ka tütarlastel) on üldjuhul kriteeriumiks 9-15 eluaastat.

Muide, Tartus olevat poks tüdrukute seas väga popp!

Treeningud algavad 1. oktoobril. Tere tulemast poksisaali! Info ja registreerimine telefonidel: 55649678; 5010987;

Treener Ülo Telgmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments